WMT early staking, van uitstel komt afstel?

WMT early staking, van uitstel komt afstel?

Inleiding

iedereen die geïnvesteerd heeft tijdens de ICO (Een ipo van een crypto munt) van World Mobile Token (WMT) kreeg 11 Oktober jl. een mail van World Mobile Token dat er begonnen kon worden met het staken van de tokens. Helaas kregen deelnemers diezelfde dag ook een mail dat er een DDOS aanval was gedetecteerd waardoor WMT besloot de functie stil te leggen tot nader orde.

in dit artikel kun je teruglezen hoe de staking rewards worden verdeeld.

Nieuwe datum

4 dagen na het stilleggen van de staking functie kwam WMT met een update met daarin een nieuwe datum voor de lancering van het stakingsmechanisme voor WMT Staken. De nieuwe datum is aanstaande 24 oktober.

Hoe stake ik WMT tokens?

Per 24 oktober wordt de WMT Vault ge-update om het staken mogelijk te maken. In de vault zie je het adres staan van de Wallet waar de tokens heen zijn gestuurd en het aantal tokens dat is aangekocht tijdens de ICO.

in de vault bevind zich nu een extra button voor “Stake now”.

WMT vault

Wanneer gekozen word voor “Stake now”, wordt er een popup getoond met de vraag of je het zeker weet. De mededeling in deze popup is belangrijk. Hierin geeft WMT aan dat het betreffende adres van de gekozen wallet gebruikt kan worden voor óf alleen de public pool óf voor de Earth Node. Een combinatie van deze 2 opties is dus niet van toepassing. Wanneer er wel voor beide gekozen wil worden zullen er twee verschillende wallet adressen gebruikt moeten worden.

Na het akkoord gaan keer je terug in de vault. Hier zal het icoontje achter “Wallet address” worden ge-update van “Verified” naar “Active”. Gefeliciteerd! je bent direct aan het staken. Dit wordt dan ook direct getoond onder het kopje “Your stake”.

Indien de gebruiker meer tokens wil staken zal deze extra tokens moeten sturen naar de gebruikte en gekoppelde wallet. Let wel, het adres wat getoond wordt is dus het adres van de wallet die gebruikt wordt zoals, Deadalus of Yoroi.

Global stake vs your stake

In de vault staat een kopje “Global stake”. Dit is het totale aantal tokens dat beschikbaar is gesteld voor staking in de public pool.

In bovenstaand voorbeeld wordt er deelgenomen met een totaal van 1.000 tokens (kopje “Your stake”). 2 andere deelnemers hebben beide ook 1.000 tokens beschikbaar gesteld voor staking. Dit brengt het totaal dus op 3.000 tokens in de public pool.

Wanneer de “Global stake” hoger is dan de “Next Treshold” (in dit geval 500.000 tokens), dan wordt er een snapshot van genomen. En van daaruit wordt er gerekend met 30 dagen om de rewards te ontvangen. De limieten kun je hier vinden.

Treshold word verhoogd n.a.v. Global stake

Wanneer de Global stake het aantal van de Next treshold overschrijd worden beide velden ge-update en wordt de volgende treshold geactiveerd. Onderin de vault zal een regel verschijnen met daarin de ‘Snapshot” en de 30 dagen periode.

Snapshot vs periode

Om deze rewards te verdienen moeten de tokens tot minimaal 23 November in de public pool beschikbaar worden gesteld. Wanneer binnen de 30 dagen van de treshold er tokens worden opgenomen die initieel ingezet zijn voor staken, dan is het resultaat dat de rewards niet zullen worden toegekend.

Wanneer de 30 dagen voorbij zijn wordt er een bevestiging in de vault getoond met de rewards.

De tokens worden ook getoond op het totaal en bij pending rewards. De verkregen tokens worden dus direct weer ingezet bij de volgende treshold en doen dus mee in het staking proces. Dat gaat allemaal automatisch. De gebruiker hoeft dus ook de rewards NIET te claimen.

Vervolgens wordt de volgende treshold getoond in het overzicht. De datums kunnen hier overlappen.

Claim rewards

Wanneer er gekozen wordt om de rewards te claimen verschijnt er een popup in de vault.

Na het kiezen voor Yes, claim, wordt er een boodschap getoond met daarin de hoeveelheid ADA (transactie fee) die nodig is om de transactie te volbrengen.

Na het afronden van de transactie word de vault weer ge-update. De “Pending rewards” zullen op 0 staan.

Hoe tokens te verkopen voor cash

Dit is voor ondergetekende nog even gissen. Ik neem voor nu aan dat de World Mobile Token beschikbaar komt op verschillende exchanges zodat er in gehandeld kan worden. En de tokens dus ook vanuit de Deadulus en/of Yoroi wallet richting de exchanges gestuurd kan worden.

Conclusie

Van uitstel is op dit moment gelukkig geen afstel gekomen. Vanaf de 24e is het mogelijk om WMT te staken.

Loading