Kan HCMC $ 1 cent waard worden?

HCMC Healthier Choices MGMT Corp

Inleiding

Na aanleiding van de rechtszaak die Healthier Choices (Ticker: HCMC) voert met Philip Morris zijn er vele speculaties over de koers van HCMC. Waar kan de koers van HCMC naar toe? Op dit moment is de koers van HCMC $ 0,0006.

Wat doet HCMC?

Healthier Choices heeft een aantal patenten voor het gebruik van veilige ‘vaping technology’. In Nederland beter bekend onder de naam e-sigaret. Daarnaast is men de eigenaar van The vitamin store en The vape store.

Onder haar andere volledige dochterondernemingen, Healthy Choice Markets en Healthy Choice Markets 2, bezit HCMC zowel Ada’s Natural Market, een 18.000 vierkante meter grote supermarkt met volledige service in Fort Myers, FL, en drie (3) Paradise Health & Nutrition locaties in het grotere gebied van Melbourne, FL. Deze winkels bedienen hun respectievelijke lokale gemeenschappen en bieden volledig natuurlijke en biologische producten. Ada’s biedt ook kant-en-klare gerechten die door de chef zijn bereid, een 100% biologische sap- en smoothiebar, een gratis koffiebar met vers gebakken, dagelijks gebakken producten van een lokale ambachtelijke bakker, en ons vlaggenschip Greenleaf Grill fast casual in – winkel restaurant.

Gezondere keuzes gaan verder dan alleen gezond eten. Daarmee biedt Healthier Choices Management Corp., via zijn zes eigen vape-winkels in heel Florida, rokers een alternatief voor traditionele sigaretten. Via zijn Vape Store-winkelmerken, waaronder The Vape Store en The Grab Bag-locaties, bieden deze Vape Stores een eindeloze selectie van de beste vapenhardware en e-liquids in de branche, waardoor onze consumenten een manier hebben om hun nicotine te krijgen zonder de rook, teer, as of koolmonoxide uit traditionele sigaretten.

De rechtszaak met Philip Morris

De rechtszaak met Philip Morris loopt al enige tijd en gaat over het schenden van een patent van HCMC. Alle input voor de zaak is geleverd en de rechter moet nu een oordeel geven. Wanneer de Rechter positief oordeelt dan kan de initiële bedrag mogelijk als volgt worden berekend:

  • Aantal gebruikers van Philip Morris IQOS: 19.1 miljoen a $ 125 per stuk.
  • Aantal uitstaande aandelen HCMC 339.741.632.384


Uit gelijkluidende rechtszaken is gebleken dat ongeveer 60% van de verkoop prijs van de IQOS toekomt aan HCMC. Wat dus uit komt op ongeveer $75 per IQOS gebruiker. Vermenigvuldigen we dat met de 19.1 miljoen gebruikers. Dan komt dat neer op een bedrag van $ 1.432.500.000,- ongeveer 1.4 biljoen dollar.
Delen we dit door het aantal uitstaande aandelen dan komt dat neer op een bedrag van $0.004 per aandeel. Wat al veel hoger is dan de $0.0006 op dit moment.

De komende omzet cijfers

Als de laatste omzet cijfers erbij gepakt worden dan kan worden uitgerekend dat de winstmarge ongeveer 55% is. De focus van HMCM ligt hierbij op de Q-cup. Nu de economie weer opengaat stijgt wellicht de omzet van zowel de vitamine winkels als de Q-cup verkopen. Als dat zo is, dan kan de basis koers op basis van de gerealiseerde omzet van HCMC ongeveer stijgen naar $0.004.

Conclusie Koersdoel HCMC

Wanneer de rechtszaak lukt en de omzet van HCMC stijgt dan kunnen beide getallen bij elkaar opgeteld worden. Het resultaat is dan $ 0.008. Zoals in het verleden uit de koers te zien, kan op basis van weinig nieuws de koers toch sterk fluctueren. Mocht een van tweeën een positief signaal geven, dan ligt Fomo (Fear of missing out) wellicht op loer, waardoor de 0.008 wel eens keer 1.2 kan gaan. De koers kan dan makkelijk door de $ 1 cent gaan.
Op 17 november is de volgende cijfer presentatie. Zijn deze goed dan zal er beweging in het aandeel kunnen komen.

Laatste koers

De koers bij het schrijven het het artikel is $ 0.0006.

Loading