Wanneer je wilt beginnen met beleggen in crypto kun je niet zonder een crypto broker. Hieronder vind je een aantal Nederlandse platformen waarbij je crypto kan kopen en verkopen. Deze brokers zijn op dit moment allemaal in het bezit van een AFM licentie.

De aanbieders

Op dit moment kennen wij in Nederland de volgende aanbieders:

Broker/ExchangeOpmerking
BitvavoLage commissie, maar minder aanbod
Bitvavo
BitcoinmeesterGroot aanbod, Handelskosten zijn relatief hoog (maximaal 2%)
Bitcoinmeester
CoinmerceGroot aanbod, maar Fees liggen tussen de 0.4% en de 2.5%
coinmerce
LitebitGoed voor beginners, Maar hoge kosten (2%) en de klantdata lag begin 2021 op straat
litebit

Het belangrijkst is natuurlijk dat de broker waarmee je zaken doet betrouwbaar is. Alle getoonde crypto brokers zijn Nederlandse bedrijven en staat ingeschreven in de Kamer van Koophandel. De meeste zijn al jaren actief en hebben al een goede reputatie opgebouwd. Je kunt er dus vanuit gaan dat deze crypto brokers betrouwbaar zijn.

Wij adviseren om te gaan handelen bij een crypto broker waar je zo min mogelijk kosten betaalt. Bij hoge kosten sta je per definitie in de min wanneer je cryptocurrency koopt, en duurt het langer voordat je rendementen behaald. Bekijk dus eerst of een goedkope broker jouw munten heeft, zo niet wijk dan uit naar een duurdere broker.

De favoriet

Onze favoriet op dit moment is Bitvavo. Als je op onderstaande afbeelding drukt kun je een account openen en handel je de eerste 1000 euro zonder transactie kosten. Das snel verdient.

Loading