Healthier Choices: HCMC-aandelen (OTC) schieten omhoog

Healthier Choices: HCMC-aandelen (OTC) schieten omhoog te midden van rechtszaakspeculatie

De HCMC aandelen schoten afgelopen week omhoog door speculatie omtrent de rechtszaak van HCMC tegen Phillip Morris (PM). PM zou patenten van HCMC hebben geschonden en dat wordt nu middels een rechtszaak uitgevochten. Om deze kosten te kunnen dragen heeft HCMC gekozen om extra aandelen die de directie in bezit heeft te verkopen tegen een korting aan bestaande aandeelhouders.

Naast de rechtszaak is er gister (03-05-2021)  begonnen met een actie van de aandeelhouders. Deze actie werd op social media en fora georganiseerd en het idee is dat ‘iedereen’ voor €100/$100 aandelen van HCMC koopt. Dit zorgde voor een spike in de prijs, maar de actie werd niet lang volgehouden waardoor de koers weer zakte tot uiteindelijk $0.0024. Helaas voor de aandeelhouders lijkt het erop dat HCMC niet de volgende GameStop is en zal het aandeel het moeten hebben van de cijfers die woensdag (05-05-2021) worden bekend gemaakt en de rechtszaak tegen PM.

Wat je verder moet weten over HCMC:

–          Aantal uitstaande aandelen is 309.5 miljard

–          Cijfers 05-05-2021

–          Healthier Choices Management klaagt Philip Morris International aan wegens inbreuk op patenten

–          De rechtszaak werd oorspronkelijk ingediend in november 2020, maar komt weer op gang dankzij een bericht op Reddit Pennystocks. https://www.reddit.com/

–          Dit heeft ertoe geleid dat investeerders weer interesse in het bedrijf kregen, omdat ze speculeren dat het de rechtszaak tegen PM zou kunnen winnen

–          Als dat het geval is, eist het bedrijf een schadevergoeding bij Philip Morris International

–          De rechtszaak beweert dat PM inbreuk heeft gemaakt op patent 170 met zijn IQOS-tabaksdampproduct.

–          Healthier Choices Management is een bedrijf dat zich richt op het bieden van gezondere levensstijl aan klanten.

–          Het exploiteert een grote supermarkt in Fort Myers, Florida, evenals drie Paradise Health & Nutrition-locaties in het grotere Melbourne, Florida.

–          Het bezit ook verschillende patenten met betrekking tot elektronische sigaretten.

De grootste potentiële katalysator voor de prijs van HCMC is de rechtszaak tegen PM. Indien daar een schadevergoeding uit voortkomt voor HCMC kan deze worden gebruikt om aandelen in te kopen hetgeen de prijs zal doen stijgen.

 Voor nu probeert PM de rechtszaak te vermijden waar de betreffende rechter nog een uitspraak over moet doen. Indien de rechter de zaak niet ‘dismissed’ dan is het de vraag of men daadwerkelijk in de rechtbank zal verschijnen of dat er daarvoor al een schadevergoeding wordt overeengekomen. We houden het in de gaten.

Loading