Cardano vs. Afrika: op blockchain gebaseerde ID’s voor 5 miljoen studenten in Afrika

Cardano vs. Afrika: op blockchain gebaseerde ID’s voor 5 miljoen studenten in Afrika

Input Output Hong Kong (IOHK), de ontwikkelaar achter Cardano (ADA) kondigde deze week een samenwerking aan met de Ethiopische regering om de onderwijssector van het land te digitaliseren.

In een blogpost zegt IOHK’s directeur voor Afrikaanse operaties John O’Connor dat het blockchain-bedrijf zijn gedecentraliseerde identiteitsoplossing Atala PRISM zal inzetten op duizenden scholen in het op één na meest bevolkte land van Afrika.

De identiteitsoplossing die op Cardano is gebouwd, zal worden gebruikt om “cijfers digitaal te verifiëren, schoolprestaties op afstand te volgen en onderwijs en werkgelegenheid te stimuleren” in heel Ethiopië.

“Dit zal alle studenten voorzien van door blockchain geverifieerde digitale kwalificaties om frauduleuze universitaire en sollicitaties te verminderen, en de sociale mobiliteit te vergroten doordat werkgevers de cijfers van alle sollicitanten kunnen verifiëren zonder externe bureaus.”

Het partnerschap tussen IOHK en de Ethiopische regering zal in eerste instantie ten goede komen aan 3.500 scholen, 5 miljoen studenten en 750.000 docenten als onderdeel van de digitale transformatiestrategie van het land.

In de toekomst zou het op blockchain gebaseerde nationale identiteitssysteem voor docenten en studenten ook ten goede kunnen komen aan tertiaire onderwijsinstellingen.

“Het project zou uiteindelijk kunnen worden uitgebreid naar universiteiten waar diploma’s ook digitaal worden geverifieerd op de Cardano-blockchain, waardoor werkgevers de authenticiteit van de opleidingsgegevens van sollicitanten gemakkelijk kunnen valideren.”

Eerder deze maand liet IOHK-oprichter en CEO Charles Hoskinson doorschemeren op aankomende zakelijke kansen in Afrika, aangezien het blockchain-bedrijf van plan was om op het continent uit te breiden.

“We zijn ook aan de commerciële kant bezig met het echt opschalen van onze commerciële divisie en in het bijzonder in Afrika gaan we de middelen daar zeker opschalen naar de acht cijfers, want er komt veel goed nieuws aan.”

Nog meer partners

Naast Ethiopië maakte IOHK gister bekend dat ze 5 landen onboarden in 2021 en nog eens 20(!) in 2022.

Daarbij gaan ze in Tanzania de mobiele internetconnectiviteit bevorderen, digitale identiteit introduceren én financiële empowerment van plattelandsgemeenschappen in het land.


Loading