Maandelijks beleggen met Scalable Capital Update

ETF Voordelen

Twinder is vanaf december 2022 een ETF portefeuille aan het bouwen bij Scalable Capital. Hieronder een update van de portefeuille.

Waarom Scalable Capital?

In de wereld van beleggingen zijn er vele partijen die hun diensten aanbieden. In Nederland zijn de bekendste goedkope brokers: DeGiro en wellicht Bux. Beide hebben echter aangekondigd de kosten te gaan verhogen. Bij DeGiro moet nu ook voor de kernselectie een handelingsfee betaald worden.
Er is juist voor Scalable Capital gekozen vanwege de lage kosten. Daarnaast is het mogelijk om automatisch maandelijks te beleggen. Wanneer dit in ETF’s gebeurt is dit zelfs zonder kosten.

Hoe werkt het maandelijks beleggen?

Door elke maand een vast bedrag te beleggen wordt voorkomen dat een groot bedrag op de piek van de aandelenmarkt belegt wordt. Door te spreiden over meerdere ETF’s kan een breed gespreide portefeuille worden opgebouwd. Bij Scalable Capital is het mogelijk om een spaarplan per ETF in te stellen. Hierbij wordt Scalable gemachtigd om op een vast moment in de maand het bedrag van je rekening af te schrijven en op deze manier te beleggen in de opgegeven ETF’S. Bijkomend voordeel is dat Scalable de mogelijkheid heeft om stukjes van aandelen aan te schaffen. Hierdoor wordt bijna het volledige bedrag volledige belegd.

Hoe ziet de portefeuille eruit?

In het eerder geschreven artikel waarin de start van de portefeuille wordt aangekondigd zijn de 5 start ETF’s beschreven. In elk van deze ETF’s is 50 euro gestort. (Totaal 300 euro per maand).

De ETF’s zijn:

  • Invesco Euro Stoxx 50
  • IShares Euro Dividend ETF
  • IShare Fallen Angels High Yield Corporate bond
  • IShares MSCI world ETF
  • IShares Smart City Infrastructure

Aanpassingen in april

Voor de april maand zijn daar de volgende twee ETF’s aan toegevoegd:

  • Franklin LibertyQ European Dividend ETF
  • Vanguard All World ETF

De portefeuille update bij Scalable Capital

Het portefeuille overzicht

Zoals hierboven te zien is heeft de porto een totale waarde van € 1926- € 400= 1526 euro. (De 400 euro moet nog worden geïnvesteerd). Het rendement bedraagt € 15,50. (ongeveer 1%).

Het ontvangen dividend

Deze ETF portefeuille is bedoeld om een dividend rendement te maken van tussen de 2,5 en 4%. Inmiddels zijn de volgende uitkeringen ontvangen:

Ontvangen dividend

Conclusie Scalable Capital update

Het totaal rendement van ongeveer 1,3% over de eerste 5 maanden is een leuk begin en in ieder geval positief. Met de toevoeging van Vanguard all World en Franklin LibertyQ wordt het dividend rendement verder veilig gesteld. Vanguard All World kent een gemiddeld jaarlijks rendement over de afgelopen 10 jaar van ongeveer 7% per jaar.

Loading