Maandelijks beleggen in ETF’s

Scalable Capital

Veel beleggers willen graag elke maand een vast bedrag in een ETF stoppen. Bij de bestaande brokers is dat op dit moment handwerk. Er is nu een broker waarbij er een automatisch spaarplan kan worden geconfigureerd.

Maandelijks beleggen

Degiro heeft een mooie kernselectie waarin je 1 keer maand gratis per kernselectie ETF een aankoop kan doen. De kans dat je dit vergeet is best groot. Bij Scalable Capital is het mogelijk om maandelijks automatisch ETF’s aan te schaffen. Dit heet een spaarplan. Er is keuze uit 1800 ETF’s welke zonder kosten kunnen worden aangeschaft en beheerd.

Het opstellen van een spaarplan

Nadat je een account hebt aangemaakt bij Scalable Capital zie (review Scalable Capital) en de aanmelding is afgerond, is het het handigst om de app te downloaden uit de app store.
wanneer je ingelogd bent kies je voor de het menu item broker:

Scalable Capital Broker Menu

Kies vervolgens de zoek button.
Er verschijnt gelijk een voorkeuze met hieronder de populaire ETF’s. Hieronder een overzicht van de optie wereld:

Door een fonds te kiezen kan een spaarplan worden opgesteld.

Spaarplan aanmaken.
Aanmaken spaarplan

Door het bedrag in te vullen de datum van uitvoering en de frequentie op te geven, wordt het spaarplan gemaakt. Vanaf dat moment wordt er elke maand een vast bedrag belegd in de geselecteerde ETF.Scalable Capital ondersteund fractionele aankopen zodat er daadwerkelijk voor het gewenste bedrag in een bepaalde ETF kan worden belegd. Door meerdere ETF’s op het zelfde moment via een spaarplan te activeren, kan met een incasso in 1 keer in een aantal ETF’s worden belegd.

Een voorbeeld portefeuille

Uitgangspunt van deze voorbeeld portefeuille is dat er regelmatig geld wordt uitgekeerd. Dit in de vorm van dividend uitkeringen. Het uitkeringspercentage ligt tussen de 2,5 en 4% per jaar.

Voorbeeld portefeuille dividend uitkerende ETF’s


Conclusie Maandelijks beleggen in ETF’s

Als je elke maand geld opzij kunt zetten voor later dan biedt Scalable Capital hier eenvoudige mogelijkheden voor. De app werkt eenvoudig. Door de fractionele aankopen is het mogelijk om met kleine bedragen breed in ETF’s te beleggen. Jammer dat het zoeken van fondsen alleen op naam kan en niet bij op Prime ETF, dividend rendement of fondshuis. Wellicht gaat men daar in de toekomst aan werken.
Opvallend is dat als een fonds eenmaal in een spaarplan zit je deze niet meer kunt toevoegen aan je favorieten.

Geïnteresseerd ?

Wil je meer informatie of een account openen klik dan op onderstaande banner:

Banner - Broker - 970x250

Disclaimer

Het handelen in aandelen, crypto of ETF’s brengt risico’s met zich mee. Handel alleen met geld dat je kunt missen. Door op bovenstaande banner te klikken en een account aan te maken bij Scalable Capital, kan een affiliatie vergoeding betaald worden.

Loading