Review Scalable Capital

Review Scalable Capital

Nu Flatex definitief afscheid neemt uit Nederland en je de aangeschafte aandelen alleen bij DeGiro kwijt kunt, is het tijd voor een nieuwe speler. Het is Scalable Capital.

Wie is Scalable Capital?

Scalable Capital is in 2014 opgericht door Erik Podzuweit, Florian Prucker, Adam French en Prof. Dr. Stefan Mittnik. Het internationale team, dat werkt in München, Berlijn en Londen, combineert uitgebreide kennis van de kapitaalmarkt en de financiële sector met tientallen jaren onderzoekservaring in risicomodellering, knowhow over digitale bedrijfsmodellen en technische en juridische kennis.

De beleggingskeuzes

Wanneer de site van Scalable Capital bezocht wordt en besloten wordt om gebruik te maken van de diensten zal er een keuze gemaakt moeten worden voor het pakket.

De keuzes bij scalable Capital
Broker keuze Scalable Capital

Er is keuze uit 3 varianten:

  • De gratis variant waarbij elke aandelen transactie 1 euro kost
  • De Prime broker variant waarbij voor 36 euro per jaar alle transactie kosten worden afgekocht. Betaling per jaar
  • De Prime Broker flex variant, met een bedrag van 5 euro per maand zijn alle transacties gratis. Betaling hiervan is per maand.

Bij alle varianten kun je zonder transactiekosten uit de 1800 Prime ETF collectie ETF’s aanschaffen. Deze prime ETF’s zijn van Invesco, iShares en Xtrackers. Wanneer daarnaast de wenst is om veel in aandelen te handelen kan het interessant zijn om een jaarcontract af te sluiten. Dit omdat je voor 3 euro per maand zonder handelskosten kunt handelen.

Wanneer een keuze gemaakt is kan een account worden aangemaakt.

Het aanmaken van het account

Het aanmaken van een account gaat best eenvoudig. Dit kan via de website of via de App. De vragen worden gesteld in het Engels. Er dienen twee contracten getekend te worden. Het aandelen contract met Scalable Capital, en het custodian / bank contract met Baader Bank.

Tijdens het maken van het account wordt gevraagd om een VAT TIN nummer. Hiermee wordt het Sofi nummer bedoeld.
Nadat alles is ingevuld vind een verificatie van jouw identiteit plaats. Dit gebeurt door het fotograferen van je paspoort (2 keer) en een fysieke foto van jezelf. Alles vanuit de app of de browser op je telefoon.

Tijdens het maken van het account wordt ook akkoord gevraagd om een Sepa incasso te mogen uitvoeren. Nadat alle akkoorden gegeven zijn, is het wachten op de goedkeuring. Dit kan 2 tot 4 dagen in beslag nemen.

Nadat dit proces afgerond is wordt er 1 euro van de rekening afgeschreven dit om te controleren of het opgegeven bankrekening correct is.

De contracten

Bij het ontvangen van de contracten valt op dat de email bijlages heeft zonder extensie (bugje?). De documenten moeten dus worden gedownload en voorzien van de .PDF extensie. De documenten zijn zowel in het Engels als in het Nederland opgesteld. het Baader bankcontract is 140 pagina’s lang. 70 voor het Engels en 70 voor het Nederlands. Het contract van Scalable Capital zelf is (2 talig )195 pagina’s dik. Kortom aardig wat leesvoer voordat een aandeel kan worden verhandeld.

Het handelen in aandelen

Nu alles gereed is kan er worden ingelogd. Hiervoor kun je gaan naar https://nl.scalable.capital/ of door de app te downloaden. Door op de naam van het aandeel te zoeken wordt een lijst getoond. Bij het selecteren van een aandeel verschijnt het volgende scherm.

Voorbeeld aandeel informatie

Direct is de koers van het aandeel te zien daarnaast worden suggesties gegeven waar andere beleggers ook in investeerde.

Door op de koop knop te kopen kan de order worden ingelegd.

Het handelen in Crypto

Scalable Capital is de eerste broker die het mogelijk maakt om zowel in aandelen, ETF’s als in crypto te handelen.
Binnen de applicatie is het mogelijk om in een beperkt aantal crypto munten te handelen.

Overzicht beschikbare crypto in Scalable Capital

Een spaarplan

Waar Scalable Capital zich echt in onderscheid met de bestaande brokers, is dat er een spaarplan kan worden gemaakt. Een spaarplan kan zowel voor ETF’s als voor Crypto’s worden aangemaakt. Scalable Capital zal met een automatische incasso geld van de rekening halen en deze beleggen in het opgegeven spaarplan. Er zijn meerdere spaarplannen mogelijk. Voor meer informatie over spaarplannen klik hier.

Conclusie

Scalable Capital is op dit moment een onbekende speler op de Nederlandse markt. De markt van brokers begint best verzadigd te worden. Echter door de introductie van een spaarplan kan, door automatisch elke maand voor een vast bedrag per maand een ETF te kopen, een leuk kapitaal gespaard worden. In een volgend artikel zal het maken van een spaarplan worden uitgelegd. Daarnaast is het de eerste broker waar zowel in aandelen als in crypto kan worden gehandeld.

Geïnteresseerd?

Wil je meer informatie? Druk dan op onderstaande banner !

Banner - Broker - 970x250

Disclaimer

Het handelen in aandelen, crypto of ETF’s brengt risico’s met zich mee. Handel alleen met geld dat je kunt missen. Door op bovenstaande banner te klikken en een account aan te maken bij Scalable Capital, kan een affiliatie vergoeding betaald worden.

Loading