De tips van het Lynx beleggers debat 18 jan 2022

Lynx

Inleiding

Op 18 januari 2022 hield Lynx het beleggers debat voor 2022. Dit debat bestond uit twee delen en is terug te kijken via youtube.

Hieronder volgen de door de uitgenodigde experts de tips. De volgende experts waren aanwezig:

  • Willem Middelkoop: Bekend van het commodity fund
  • Albert Jellema: Bekend van Pro-beleggen
  • Gert Bakelants: Chief editor van De Belegger uit België
  • Menno van Hoven: Bekend van de dividend portefeuille van beleggersbelangen

Tip 1: Volkswagen (Gert Bakelants)

Volkswagen is vooral bekend om het merk. Naast dit merk bezitten zij ook o.a. Porsche maar ook een belang in Quantumscape (een solid state batterij ontwikkelaar). De koers van het aandeel is de laatste tijd sterk gedaald. Gert is van mening dat het aandeel op dit moment sterk ondergewaardeerd is. Waardoor er mogelijk een opwaarts potentieel in het aandeel zit.

Tip2: OCI (Albert Jellema)

Albert kwam opnieuw met OCI als tip. Doordat de schulden sterk zijn afgebouwd en de prijzen van kunstmest 300 procent gestegen zijn, is hij van mening dat de winst de verwachtingen van analisten zal overtreffen. Hij geeft als koersdoel 35.

Tip 3: GDX (Willem Middelkoop)

GDX is een Goud ETF van vanEck. De koers van deze ETF is de laatste tijd sterk gedaald. Willem is van mening dat er nu een ommekeer in de koers gaat komen waardoor de koers kan oplopen.

Tip 4: RVRC-Holding (Menno van Hoven)

Menno gaf het Zweedse RVRC-Holding als tip. Dit bedrijf is gespecialiseerd in outdoor kleding. Hij heeft met de geleverde kleding zelf goede ervaringen. Het bedrijf is pas sinds juni 2021 genoteerd aan de Zweedse Nasdaq. De koers is in korte tijd gestegen van 70 SEK naar 100 SEK. Volgens Menno is dit pas het begin en kan door expansie van de omzet de koers nog verder oplopen.

Tip 5: Bristol-Myers Squibb (Menno)

Volgens Menno is dit het aandeel om in een dividend portefeuille te hebben. De koers staat wat onder druk omdat er een patent afloopt. Er staan echter nieuwe product lanceringen klaar om dit mogelijke omzet verlies goed te maken.

Tip 6: GrayScale Bitcoin Trust (Willem)

Willem kwam met de tip om in plaats van bitcoin, een Bitcoin Trust aan te schaffen. GrayScale levert deze Trust. Grayscale levert nog meer Trust funds voor allerlei crypto activiteiten. Het voordeel van een trust is dat je zelf niet verantwoordelijk bent voor de opslag van de crypto munten. Nadeel is dat er een kosten component in het beheren van de trust aanwezig is. Als gekeken wordt naar de performance dan is 27000% sinds de aanvang van de trust natuurlijk exceptioneel.

Tip 7: Roblox Corperation (Albert)

Albert gaf als tip het bedrijf Roblox. Dit vooral doordat zijn kinderen gek op het spel waren, en er fysiek geld in het spel uitgegeven wordt. Daarnaast profileert dit bedrijf zich als een voorloper van de Metaverse. Het gaming bedrijf maakt al winst, en kan met de hype van de Metaverse nog wel eens een hogere koers laten zien.

Tip 8: First Pacific Company (Gert)

Gert gaf als tip de holding maatschappij First Pacific Company. Deze holding is genoteerd aan de beurs van Hong Kong. Het bestaat uit vele kleine bedrijven. Echter omdat het het in Hong Kong genoteerd is zullen weinig mensen dit aandeel kunnen aanschaffen.

Lees ook:

De 5 tips van Albert Jellema voor 2022

De aandelen tips van het BNP Paribas Seminar

De 5 van John Beijer voor 2022

Loading