De 5 tips van Albert Jellema voor 2022

Albert Jellema

Inleiding

Op 10 januari gaf Albert Jellema, bij de Saxo bank, zijn tips voor 2022. Hieronder een samenvatting van deze tips.

Wie is Albert Jellema?

Albert is sinds 1999 actief als belegger. Eerst bij ABN-Amro tegenwoordig als Coach bij Pro beleggen en als eigenaar van de Aandeelhouder.

Tip 1 Prosus

Prosus is een holding maatschappij genoteerd aan de AEX. Het grootste belang van Prosus is een aandeel in het Chinese Tencent. Een game ontwikkelaar. Daarnaast heeft een groot belang in Delivery Hero en social media bedrijf Mail.ru. Wanneer alle bezittingen bij elkaar opgeteld worden dan heeft het bedrijf een intrinsieke waarde van ongeveer € 135,- per aandeel. Meestal wordt hier een korting gegeven voor de daadwerkelijke beurskoers. Het door Albert afgegeven koersdoel is ongeveer € 120,-. De huidige koers is slechts € 75,-.

Tip 2: OCI

OCI is een kunstmest producent. De afgelopen jaren heeft OCI het dividend opgeschort en de hoeveelheid geleend geld afgebouwd. Daarnaast is er flink geïnvesteerd om het mogelijk te maken om zo goedkoop mogelijk kunstmest te kunnen produceren. OCI heeft toegang tot goedkoop gas, wat de belangrijkste kostenpost van de kunstmest productie is. De prijs van kunstmest staat inmiddels op het hoogste punt in jaren waardoor de winst binnen OCI aan het exploderen is. De 4e kwartaal cijfers komen eraan en dan zal e.a. duidelijk worden. Het afgegeven koersdoel is ongeveer € 33,-

Tip 3: Ahold

Ahold is bekend als supermarkt keten. Echter het is ook de eigenaar van Bol.Com. De stelling is dat wanneer de bedrijven los op de beurs genoteerd zijn de gezamenlijke koers hoger is dan op dit moment. Albert stelt dat Ahold ongeveer € 27,- per aandeel waard is en Bol.Com € 9,- De som van deze twee maakt € 36,-. Ahold heeft de intentie uitgesproken om Bol.Com naar de beurs te brengen wat zou inhouden dat de koers van Ahold nog zo’n 20% kan stijgen. Daarnaast kan er nog een kleine 4% aan dividend worden bijgeschreven.

Tip 4: Ebusco

Ebusco is een Nederlandse bussenbouwer welke onlangs voor € 25,- naar de beurs gegaan is. Nu de wereld steeds groener wil worden zijn vervuilende bussen steeds meer een taboe aan het worden. Ebusco heeft een bus ontwikkeld welke zo’n 600 km per batterij lading kan afleggen. Doordat de bus lichter is en minder onderhoudskosten per jaar heeft, kan deze bus de concurrentie aan. In Europa worden op dit moment veel tenders uitgeschreven voor elektrische bussen hiermee kan Ebusco marktaandeel winnen. Doelstelling is zo’n 3000 bussen per jaar te produceren. De verwachting is dat de totale markt van elektrische bussen de komende 5 jaar 7 keer zo groot wordt als op dit moment. Het afgegeven koersdoel is ongeveer €36,-

Tip 5: ESG Core

ESG core is een spac. Een spac is een bedrijf waar de aandeelhouders een blanco check geven aan de eigenaren om een bedrijf te zoeken dat kan worden overgenomen. De uitgifte koers van een spac aandeel is meestal zo rond de 10 euro. De hype van spacs is inmiddels weer wat afgenomen waardoor deze spac onder de 10 euro noteert. De eigenaren hebben de intentie om een bedrijf te vinden welke zich bezig houd met de vergroening van de aarde. Zodra dat bedrijf gevonden is, kan de koers omhoog en mogen de aandeelhouders beslissen of men met de deal wil meedoen. Een koersdoel is op dit moment niet afgegeven.

Conclusie tips Albert Jellema voor 2022

Albert heeft een paar mooie parels voor 2022 gevonden. Prosus wordt door meerdere analisten getipt. Daarnaast kan OCI een mooi groeiaandeel worden. Belangrijk is om deze tips niet blindelings op te volgen, maar zelf het huiswerk te maken.

zie ook de 5 van john

Zie ook de tips van BNP Paribas

Loading