Update Scalable portefeuille april 2024

Scalable is een Duitse broker waar maandelijks zonder kosten ETF’s kunnen worden aangeschaft. Vandaag de statusupdate van deze portefeuille per april 2024.

De start

Deze portefeuille is gestart in december 2022. Er wordt maandelijks voor 50 euro per ETF met een totaal van 450 euro belegd.

Het beleggingsresultaat

Zoals hieronder te zien is, bedraagt het belegd vermogen van de Scalable portefeuille per april 2024 een waarde van bijna € 7500,- Het rendement is op dit moment iets meer dan 10%. Omdat het bedrag niet in eens gestort is, lijkt het rendement t.o.v. van de AEX aan de lage kant, maar doordat er elke maand ingelegd wordt, zal in het begin het rendement achter blijven.

Totaal belegd vermogen bij Scalable

Wat is Beleggingsfilosofie?

Het doel van deze portefeuille is zoveel mogelijk dividend te ontvangen met ETF’s. Dit dividend wordt op dit moment herbelegd in bestaande of losse nieuwe ETF’S. Belangrijk is dat de ETF waarin wordt belegd wel dividend uitkerend is. Er is gekozen voor ETF beleggen om een minder groot risico te lopen ten opzichte van individuele aandelen.

Waar wordt in belegd?

De portefeuille bestaat op dit moment uit 10 ETF’s. De samenstelling is als volgt:

De inhoud van de scalable portefeuille

Het rendement hierboven is lager dan in de eerste afbeelding. De rest van het rendement is behaald door de dividend uitkeringen. Naast de ETF belegging is ook gestart met het investeren van het dividend in iBonds.

Ishare Ibonds

Wat zijn iBonds?

Door te beleggen in iBonds is verwachting meer rendement maken dan op de spaarrekening. Het zijn namelijk obligaties van beurs genoteerde bedrijven. De looptijd van het voorbeeld hierboven loopt tot december 2025. In december ontvang je dus de inleg terug. Elk kwartaal wordt het dividend uitgekeerd (ongeveer 3,5%).

Dividend

Een deel van de ETF’s belegd alleen in Europese bedrijven. Een belangrijk deel van het dividend zal dan ook in de maanden april en mei wordt ontvangen. Daarnaast keren de meeste ETF’s elk kwartaal dividend uit. Het ontvangen dividend zal worden herbelegd in de iBond van 2025/2026.

Meer weten over Scalable Capital?

Als je meer informatie wil, of besloten hebt om zelf een rekening te openen druk dan op onderstaande afbeelding:

Wil je de complete review lezen klik dan hier.

Loading