Southern Company, beleggen in schone energie

Southern Company, beleggen in schone energie

Southern Company focust zich steeds meer op schone energie bronnen. Daarnaast bieden ze een steeds hoger dividend rendement.

Inleiding

Southern Company (SO) is een van de meest betrouwbare dividendaandelen die er zijn. De afgelopen 76 jaar heeft het nutsbedrijf dividenduitkeringen gedaan die gelijk of hoger zijn dan het jaar ervoor. Ondertussen heeft het zijn uitbetalingen reeds 22 opeenvolgende jaren verhoogd.

Southern Company heeft onlangs nog een zonne-energieproject aan zijn portfolio toegevoegd, wat de cashflow zou moeten laten groeien. Dat versterkt het toch al sterke groeiprofiel, deels aangedreven door een nieuw kernenergieproject. Deze investeringen zouden het nutsbedrijf omzetgroei moeten geven om het huidige dividendrendement van 4% te kunnen blijven verhogen.

Hernieuwbare groei

Southern Power, een dochteronderneming van Southern Company, heeft onlangs de overname aangekondigd van haar 30e zonne-energieproject. Het koopt de 150 megawatt (MW) South Cheyenne Solar Facility van Qcells USA. Het is de eerste zonne-energiefaciliteit van het bedrijf in Wyoming, en zet de uitbreiding van zijn vloot door het hele land voort. Qcells verwacht de bouw van het project in het eerste kwartaal van volgend jaar af te ronden. De investering zal een voorspelbare cashflow genereren voor Southern Company, verzekerd door een twintigjarige stroomafnameovereenkomst voor de elektriciteit en de bijbehorende hernieuwbare energiekredieten die door de faciliteit worden geproduceerd.

Door deze nieuwe toevoeging zal de zonnevloot van Southern Power groeien tot ruim 2,7 gigawatt (GW).De totale capaciteit voor hernieuwbare energie wordt, met deze 15 extra windenergiefaciliteiten, bijna 5,3 GW. Net als South Cheyanne zullen de andere projecten in deze portefeuille een voorspelbare cashflow genereren, ondersteund door langetermijn-afname contracten. Deze cashflow zal groeien naarmate projecten als South Cheyenne commercieel in gebruik worden genomen en Southern aanvullende faciliteiten verwerft. Deze hogere cashflow zal er voor zorgen dat ook het dividend blijft groeien.

Deze strategie zal er ook voor zorgen dat de totale energiemix van het bedrijf verschuift naar meer schonere energie:

Southern Company energy mix

Krachtige groei in het verschiet

Investeringen in hernieuwbare energie, zoals South Cheyenne, zijn een van de vele groeimotoren voor Southern Company. De grootste op korte termijn is de investering van meer dan 10,5 miljard dollar om twee nieuwe kerncentrales te bouwen in de Vogtle-fabriek (unit 3 en 4). Unit 3 ging in juli in commerciële dienst, terwijl Unit 4 in het vierde kwartaal of begin volgend jaar met commerciële activiteiten zou moeten beginnen.

Zodra beide eenheden commercieel in gebruik worden genomen, zullen ze een aanzienlijke hoeveelheid cashflow en schone energie produceren (elke eenheid zou 500.000 huizen en bedrijven van stroom kunnen voorzien). Southern voorspelt dat de twee eenheden jaarlijks voor $700 miljoen aan cashflow voor het bedrijf gaan genereren. Dit zal Southern meer geld geven om te investeren in extra uitbreidingsmogelijkheden (zoals investeringen in nieuwe schone energieopwekking) en geeft de mogelijkheid om het dividend te laten groeien.

De dividend groei

Het betrouwbare dividend van Southern Energy vormt een belangrijk onderdeel van haar waardepropositie voor investeerders:

Southern Company dividend groei

Zoals uit bovenstaande afbeelding blijkt, heeft Southern Energy in 20 jaar een investering van $1.000, laten groeien tot ruim $6.000. De gestaag toenemende dividenduitkering heeft het grootste deel van dat totale rendement bepaald.

Daarom is het belangrijk om te zien dat het bedrijf geld investeert in projecten als South Cheyenne en Vogtle Units 3 & 4. Daardoor zal de stabiele cashflow verder groeien. Deze investeringen zouden de voortdurende dividendstabiliteit en groei in de toekomst moeten ondersteunen, vooral omdat ze ook de transitie naar schone energie ondersteunen. Dat zou Southern de kracht moeten geven om een aantrekkelijk totaalrendement voor zijn investeerders te blijven genereren.

Een krachtig dividendgroeiaandeel

Southern Company is de afgelopen decennia een van de betrouwbaardere dividendaandelen geweest. Dat moet in de toekomst zo blijven. Het bedrijf blijft investeren in projecten zoals South Cheyenne en Vogtle Units 3 & 4 die een relatief voorspelbare en gestage cashflow genereren. Dat draagt bij aan de stabiele inkomstenbronnen, waardoor het land meer brandstof krijgt om in toekomstige projecten te investeren en dividenden uit te keren. Dit duurzame en groeiende dividend, maakt Southern Company een uitstekende optie voor beleggers die op zoek zijn naar betrouwbare passieve inkomsten.

Southern Company forecast

Loading