Review Easybroker

Easybroker

Naast de bekende brokers als Degiro en Saxo bank bestaat er ook een minder bekende broker namelijk Easybroker.

Waarom Easybroker?

Easybroker is vinden op https://www.easybroker.nl/. Het is een broker die het net even anders doet dan de gebruikelijke brokers. Het voordeel is dat ze een wat groter assortiment hebben dan Degiro of saxo. Zo is het mogelijk om bijvoorbeeld corporate bonds aan te schaffen. Maar het is ook mogelijk te handelen in micro futures, Metals, of warrants te handelen.

Wat zijn de verschillen?

In vergelijking met het meest gebruikte handelsplatform (DeGiro) is dit platform een stuk moeilijker te begrijpen. De volgende verschillen zijn opgevallen:

VerschilOpmerking
Taalplatform is alleen beschikbaar in het Engels
Overboeking van en naar USDHandmatig met negatieve rente bij niet tijdig overboeken. Daarnaast kost elke overboeking minstens $3. De prijs is per 28-10-2022 verlaagd van $5 naar $3 per overboeking.
Overzicht rendement per fondsHet rendement per fonds is via de mobiele app eigenlijk niet te zien. Er is enkel een totaal overzicht beschikbaar.
Overboeking tegenrekening1 maal per maand gratis anders 1 euro per keer
Rekening overzichtEnkel beschikbaar in rapport vorm
HelpdeskGoed bereikbaar geen wachttijden
Transactiekostenvanaf 3 euro per transactie
AppStandaard in readonly mode, bij uitvoeren transactie handmatig inloggen met password
WebToegang met userid en password daarnaast MFA via de app.
Aandelen zoekenZoeken op ticker, isin code
Bonds zoekenLosse zoeker op Cusip code. Filter mogelijkheid
Overige kostenGeen beheerskosten, geen abonnementskosten
snelheid platformgoed

Het aankopen van corporate bonds

Een van de voordelen is dat met dit platform het mogelijk wordt om corporate bonds aan te schaffen. Dit gaat echter niet zonder slag op stoot. Het eerste wat opvalt is dat het niet mogelijk is om voor bijvoorbeeld 500 dollar 5 bonds aan te schaffen van 100 dollar per stuk. De minimale transactie bedraagt namelijk 2000 dollar. (dus minstens 20 bonds). De transactie kosten voor de aanschaf van deze bond is minimaal 5 dollar. Daarnaast is het nodig om de euro’s om te wisselen naar dollars wat nogmaals minimaal 3 dollar kost. De totale kosten voor de aanschaf van 1 bond soort, bedragen dan dus 8 dollar. Deze bonds worden aangeraden door het obligatie schatkist abonnement van Money makers.

Wat is de obligatie schatkist?

Obligatie schatkist is een beleggingsdienst van Money makers. Dit abonnement zoekt de markt af naar bedrijfsobligaties die ondergewaardeerd zijn, of een interessant rente rendement bieden. Het voordeel van dit soort obligaties is dat er een relatief klein neerwaarts risico is. (Minder volatiel). Het rendement van deze obligaties ligt tussen de 3 en 6%. Meer informatie kun je hier vinden.

Conclusie Easybroker

Om gebruik te maken van de obligatie schatkist kun je niet zonder een Easybroker account. Alle genoemde obligaties zijn bij hun aan te schaffen. Zijn obligaties niet belangrijk in de portefeuille dan is een account bij degiro goedkoper en makkelijker te begrijpen dan bij Easybroker.

Loading