LexaGene sluit overeenkomst

Lexagene MQLabs

Op 27 oktober gaf Twinder een review over LexaGene. Sindsdien is de koers behoorlijk terug gelopen. Sinds gisteren is er echter een belangrijke overeenkomst gesloten die mogelijk het aandeel weer wat vleugels gaat geven.

De overeenkomst

BEVERLY, Massachusetts, 20 oktober 2022 (GLOBE NEWSWIRE) — LexaGene Holdings, (Ticker LXXGF) een innovatief, moleculair diagnostisch bedrijf dat het MiQLab®-systeem op de markt heeft gebracht. Met de MiQLab is het mogelijk om geautomatiseerde, genetische tests uit te voeren. LexaGene is verheugd aan te kondigen dat het een werkverklaring heeft ondertekend met hetzelfde biofarmaceutische bedrijf dat vorige week een Systeem aanschafte. Dr. Jack Regan, CEO en oprichter van LexaGene, verklaarde: “De technologievalidatiestudie die in de ondertekende werkverklaring wordt beschreven, zal dit biofarmaceutische bedrijf veel van de gegevens verschaffen die ze nodig hebben om toekomstige beslissingen te nemen in slechts een paar weken tijd. Dit bedrijf is overeengekomen om het validatiewerk bij LexaGene te laten doen, en ze zullen een wetenschapper ter plaatse hebben tijdens delen van het onderzoek. Het biofarmaceutische bedrijf zal enkele bioreactormonsters leveren die nodig zijn voor het onderzoek.

De validatiestudie

Hij vervolgde: “Als de gegevens die tijdens deze validatiestudie worden gegenereerd voldoen aan de behoeften van dit biofarmaceutische bedrijf, en onze technologie wordt gebruikt voor in-process testen, denken we dat een enkele productiefabriek jaarlijks miljoenen dollars aan inkomsten voor LexaGene zou genereren. Dit biofarmaceutische bedrijf heeft veel operationele fabrieken, zowel in eigen land als wereldwijd. Dr. Regan concludeerde: De afzonderlijke fabrieken van grote biofarmaceutische fabrikanten produceren elk jaar producten ter waarde van honderden miljoenen dollars. Het is niet ongebruikelijk dat fabrieken 5 tot 10 contaminatiegebeurtenissen per jaar meemaken. Contaminatiegebeurtenissen kunnen leiden tot tientallen miljoenen dollar aan verliezen.De huidige testtechnologieën zijn afhankelijk van cultuur, die 28 dagen kan duren om resultaten te genereren. Deze trage doorlooptijden voorkomen dat besmettingsgebeurtenissen worden gedetecteerd voordat de verliezen aanzienlijk worden. Bovendien zijn veel veelvoorkomende verontreinigingen zoals verschillende virussen en schimmels erg moeilijk of onmogelijk om te kweken. Als gevolg hiervan zijn veel biofarmaceutische bedrijven op zoek naar geautomatiseerde multiplex PCR-oplossingen om aan hun testbehoeften te voldoen en we geloven dat ons MiQLab-systeem een ​​ideale oplossing is.

Wat betekent dit voor LexaGene?

LexaGene staat erom bekend dat ze met de MiQlab systemen snel betrouwbare testresultaten kunnen leveren. Wanneer het mogelijk is om de bioreactor monsters snel te kunnen analyseren met de inzet van het MiQlab systeem, dan zou dit inderdaad betekenen dat meerdere bio fabrieken deze oplossing kunnen implementeren. Dit zou inderdaad dan kunnen resulteren in een omzet boost voor LexaGene .

Conclusie

De koers van LexaGene is het afgelopen jaar sterk terug gevallen. Na aanleiding van dit nieuwsbericht is de koers 50% opgeveerd. Echter de koers is nog lang niet terug op het oude niveau. Mochten de uitkomsten positief zijn dan kan op de lange termijn de koers sterk opveren. Of dat daadwerkelijk gebeurt zal de toekomst uitwijzen.

Loading