Elke week dividend ontvangen?

Inleiding

Wanneer je een baan hebt ontvang je maandelijks je salaris. Met een dividend portefeuille is het mogelijk om elke week ‘salaris’ in de vorm van dividend te ontvangen. In dit document worden 12 dividend aandelen besproken die ervoor zorgen dat elke week van de maand dividend ontvangen wordt.

De voorbeeld portefeuille

Om een portefeuille samen te stellen welke elke week dividend uitkeert is het van belang dat inzichtelijk wordt wanneer een dividend uitkering plaatsvind. Met behulp van yahoo finance is e.a. snel inzichtelijk te maken. Op basis van deze informatie is onderstaande portefeuille opgebouwd.

JP Morgan

Jp morgan (Ticker:JPM) zit in de sector financiële services. Er is een koersdoel van $156,- en een dividend percentage van 3,6%.

Global Net Lease

Global Net Lease (Ticker:GNL) is een wereldwijde vastgoed speler. Er is een koersdoel van $18,50 en een dividend percentage van 12,16%.

Gladstone Commercial

Gladstone Commercial (Ticker: GOOD) houd zich bezig met commercieel vastgoed. Er is een koersdoel van $24,- en een dividend percentage van 8%. Gladstone keert elke maand dividend uit.

Conagra Brands

Conagra Brands (Ticker: CAG) is een voedingsmiddelen leverancier. Er is een koersdoel van $35 en een dividend rendement van 3,5%.

New York Community

New York Community (Ticker: NYCB) is een bank gefocust op sparen en hypotheken. Er is een koersdoel van $13 en een dividend percentage van 7,5%.

Arbor Realty Trust

Arbor Realty Trust (Ticker: ABR) is een financieringsmaatschappij met een focus op de verkoop van hypotheken. Er is een koersdoel van $20 en een dividend percentage van 8,8%.

Southern Company

Southern Company (Ticker: SO) is een energie maatschappij voor zowel elektriciteit als gas. Er is een koersdoel van $74 en een dividend percentage van 3,6%.

Newell Brands

Newell Brands (Ticker: NWL) is een leverancier van consumptie goederen. Er is een koersdoel van $28 en een dividend percentage van 4%.

Devon Energy

Devon Energy (Ticker: DVN) is een producent van olie en gas. Er is een koersdoel van $76 en een dividend percentage van 7,4%.

Camping World Holdings

Camping World Holdings (Ticker:CWH) verkoopt Campers en brandstoffen. Er is een koersdoel van $35 en een dividend percentage van 9%.

Altria Group

Altria Group (Ticker: MO) produceert en verkoopt tabak producten. Daarnaast richt men zich op de verkoop van e-sigaret. Er is een koersdoel van $57 en een dividend percentage van 7%.

Realty Income

Realty Income (Ticker: O) is een van de bekendste reits van de afgelopen jaren. Er is koersdoel is $76 en het dividend percentage dat maandelijks wordt uitgekeerd ligt op 4,4%.

Het uitkeringsoverzicht

De twaalf aandelen zorgen voor het volgende uitkeringsoverzicht:

Weekjanuari/april/juli/oktoberfebruari/mei/augustus/novembermaart/juni/september/december
1 JP morganNew York CommunityDevon Energy
2Global Net LeaseArbor Realty TrustCamping World Holdings
3Gladstone CommercialSouthern CompanyAltria Group
4Conagra BrandsNewell BrandsRealty Income

Fire

FIRE: Financial Independent, Retire Early is een beweging uit Amerika die ook in Nederland hard aan het groeien is. Kort gezegd betekent FIRE zo snel mogelijk financieel onafhankelijk worden en vervroegd met pensioen kunnen. De laatste tijd verschijnen er steeds meer Nederlandse boeken en websites op dit gebied. Door een dividend portefeuille op te bouwen is het mogelijk om deels financieel onafhankelijk te worden. De grillen van de beurs kunnen door het ontvangen dividend sneller genegeerd worden.

Het rendementsoverzicht

Onderstaande Google Sheet geeft een overzicht van de huidige koersen en de afstand tot het door analisten opgestelde koersdoel. De start van deze portefeuille is 21 mei 2022.

Conclusie elke week dividend ontvangen?

Elke week dividend ontvangen geeft een fijn gevoel. Door de portefeuille over meerdere beleggingssegmenten te verdelen is het mogelijk om een wekelijks dividend te ontvangen. Met een aanschaf van ongeveer $5000 is het mogelijk om een jaarlijks dividend rendement van meer dan 6% te maken. Daarnaast is het mogelijk om ongeveer 20% koers rendement te maken. In theorie is het dus mogelijk om het komende jaar een rendement van ongeveer25% op de initiële investering te realiseren.

Loading