EVS broadcast equipment

EVS

Inleiding

Beleggen in een media bedrijf is niet iets dat dagelijks gepromoot wordt. Toch kan een belegging in EVS, in de toekomst, best een leuk rendement gaan opleveren.

Wat is EVS?

De bedrijfsnaam EVS kom je in de dagelijkse media niet vaak tegen. Toch is dit bedrijf bekender dan het op het eerste gezicht lijkt. EVS is genoteerd aan Euronext Brussel (Ticker: EVS.BR). EVR levert zowel hardware, software als diensten voor het realiseren van live TV. Voorbeelden hiervan zijn: producten voor live uitzendingen en talk shows, waaronder systemen voor live-replay en hoogtepunten, cloudgebaseerde superslowmotion-services en grafische effecten.
Vooral in de sportwereld wil men graag gebruik maken van de diensten van EVS.

De sportwereld

Op 25 april 2022 kondigde Fox Sports aan om het MediaInfra Strada Routing and Control solution van EVS aan te schaffen om hiermee de world Cup voetbal 2022 van Quatar te kunnen uitzenden. Hiermee levert EVS een van de groter systemen om live sport uitzendingen te kunnen maken.

De klanten van EVS

Onder de klantenkring van EVS bevinden zich de o.a. de volgende grote namen:

  • FOX Sports
  • CBS
  • Comcast
  • ESPN
  • NBC
  • Tencent

De cijfers

Onderstaande tabel geeft de cijfers over 2021 weer.

Jaarcijfers EVR 2021
Jaarcijfers EVR 2021

Wanneer gekeken wordt naar de jaarcijfers dan valt meteen op dat de omzet na het coronajaar 2020 weer goed in de lift zit. In 2021 is de hoogste omzet gerealiseerd sinds de beursgang in 2015. Daarnaast is de winst weer op het niveau van voor corona. Ook de cash positie is flink toegenomen.

Dividend

Voor 2022 is het basis dividend vastgesteld op € 1,10,- per aandeel. Daarnaast is er een extra dividend in het vooruitzicht gesteld van € 0,50. (Uitbetaling in mei 2023) Met een koers van rond de €21,- geeft dat een dividend rendement van ongeveer 7%. Over de jaren na 2022 is vooralsnog € 1,10 per aandeel vastgesteld.

De orderpijplijn

Op het moment van schrijven is er reeds voor € 69 miljoen aan orders ontvangen dit is een stijging van 19% ten opzicht van 2020. De verwachting is dat er in 2022 voor tussen de € 125-140 miljoen aan omzet gerealiseerd gaat worden. Het management houd hiermee een slag om de arm i.v.m. met te verwachten problemen bij de toeleveranciers van producten.

Conclusie EVS broadcast equipment

Het orderboek van EVS is goed gevuld, daarnaast is er met de huidige koers een leuk dividend rendement te realiseren. Met ongeveer € 50 miljoen aan cash op de bank is het bedrijf goed gepositioneerd voor de toekomst. Op de korte termijn kan er enige hinder van chip te kort problemen ondervinden. Een deel van de geboekte omzet kan wellicht pas in 2023 worden gerealiseerd.

Loading