3 nieuwe dividend aristocrats

Dividend

Dividend aristocrats zijn aandelen die al 25 jaar elk jaar opnieuw het dividend verhogen.
In dit artikel 3 aandelen die bijna dividend aristocraat zijn.

Waarom beleggen in dividend aristocrats?

Wanneer het op beleggen aankomt is het van belang dat het belegde kapitaal groeit. Door te beleggen in dividend arsitocrats is de kans dat het dividend elk jaar wordt verhoogd aanwezig. Doordat het dividend structureel verhoogd wordt(omdat bijvoorbeeld de winst per aandeel toeneemt), zal ook de koers van het aandeel steeds een klein beetje groeien. Het steeds hogere dividend zal ervoor zorgen dat de koers ook hoger wordt. Dividend aristocrats zouden, door de jaarlijkse dividend verhoging, beter in staat een naderende recessie te overleven.

Het eerste aandeel JM Smucker

JM Smucker (Ticker: SJM) is actief in de sector van verpakte voedingsmiddelen en dranken. Het is eigenaar van bekende merken, waaronder Smucker’s, Jif en Folgers. Verder bezit het ook een dierenvoedingsbedrijf met populaire merken als Milk Bone en 9Lives.

Hoewel het niet in een snelgroeiende sector zit, heeft Smucker nog steeds verschillende hefbomen waarmee de groei op lange termijn te stimuleren is. Deze omvatten overnames van kleinere bedrijven die enorm profiteren van de synergieën die het zakelijke netwerk van Smucker met zich meebrengt en schaalvoordelen. Een van de succesverhalen is Big Heart Pet Brands in 2015, waarmee het bedrijf toegang kreeg tot de markt voor huisdiervoeding.

Een andere hefboom voor groei zijn prijsstijgingen. De reden dat deze hefboom zo krachtig is, is omdat er geen verdere marktaandeelwinst voor nodig is en eenvoudigweg gebruik wordt gemaakt van de merkkracht en klantloyaliteit die het al geniet.

Last but not least heeft Smucker de bereidheid getoond om aandelen opportunistisch terug te kopen. Dit kan ook de winst per aandeel verhogen en de samenstelling van langetermijnrendementen voor aandeelhouders verbeteren zonder marktaandeel te winnen of prijzen te verhogen.

Dankzij deze initiatieven is de marktverwachting dat JM Smucker, op de lange termijn, een solide gemiddelde jaarlijkse groei van de winst per aandeel van 5% zal realiseren. Er is vertrouwen in de levensvatbaarheid van het bedrijf op de lange termijn, omdat het beschikt over aanzienlijke schaalvoordelen en merkkracht in de segmenten waarin het actief is. De groeiende schaalvoordelen stellen JM Smucker in staat om groei te stimuleren via acquisities en toenemende marges.

Bovendien heeft het bedrijf bewezen zeer recessiebestendig te zijn, aangezien zijn producten over het algemeen eerder als essentieel dan als discretionair worden beschouwd. Tijdens de laatste grote recessie van 2007 tot 2010 zag het bedrijf zijn winst per aandeel elk jaar stijgen. Het dividend van JM Smucker is van 2000 gestegen van $0,16 naar $1,02 nu. De bijbehorende koers is gestegen van $25 in 2000 naar $150 nu.

Het tweede aandeel C.H. Robinson Worldwide, Inc

CH Robinson Worldwide (Ticker: CHRW) is actief in de transportsector en biedt bedrijfskritische logistieke oplossingen die stabiele prestaties voor het bedrijf genereren. Dit zorgt voor een constant groeiend dividendinkomen voor aandeelhouders.

CH Robinson biedt multimodale transportdiensten en externe logistiek aan klanten. Van vrachtvervoer en transportbeheer tot makelaardij en warehousing. Deze transportwijzen omvatten vrachtwagenlading, luchtvracht, intermodaal of zeevervoer. Hierdoor heeft CH Robinson een breed scala aan middelen om vrijwel elke klant in elk deel van de wereld te bedienen.

De makelaardijdiensten voor vracht en logistiek veroveren een groeiend deel van de Amerikaanse vrachtmarkt. Dit zorgt voor een groeimotor voor het bedrijf in de toekomst. Deze trend versnelt zich, gezien het feit dat de industrie is verschoven van op activa gebaseerde transportbedrijven naar makelaars zoals C.H. Robinson.

Een andere wind in de rug voor de groei van het bedrijf is de uitgebreide investering in de digitale infrastructuur. C.H. Robinson is nu in staat om klanten geavanceerdere en gebruiksvriendelijker producten, functies en inzichten te bieden, iets waar maar weinig rivalen aan kunnen tippen. Door gebruik te maken van digitale en data gestuurde technologie zal de concurrentiepositie alleen maar groter worden.

Als gevolg van deze concurrentievoordelen is de marktverwachting dat C.H. Robinson tijdens een recessie een redelijk stabiele winst per aandeel zal genereren en – in combinatie met de lage uitbetalingsratio – zal resulteren in een aanhoudende groei van het dividend per aandeel gedurende vele jaren. De marktverwachting is dat C.H. Robinson in staat zal zijn de winst per aandeel de komende vijf jaar met 4% per jaar te laten groeien. Het dividend is vanaf 1997 gegroeid van $0,06 naar $0,61 per aandeel nu. De koers van het aandeel is sindsdien gestegen van $5 naar $103.

Het derde aandeel Nordson Corporation

Nordson Corp. (Ticker: NDSN) is een echte wereldwijde gigant in zijn branche met aanwezigheid in meer dan 35 landen. Het ontwikkelt, produceert en verkoopt producten die worden gebruikt voor het doseren van kleefstoffen, coatings, kitten, biomaterialen, kunststoffen en andere materialen, met toepassingen variërend van luiers en rietjes tot mobiele telefoons en ruimtevaart.

Nordson heeft tal van katalysatoren die de langetermijngroei van het bedrijf zouden moeten stimuleren. Met als gevolg een gestage stroom van groeiende dividenden voor aandeelhouders. De best-in-class technologie maakt zijn producten zeer aantrekkelijk voor klanten. De producten van Nordson helpt klanten de productiviteit te optimaliseren, kosten te verlagen.

Bovendien wordt het groeiprofiel van Nordson versterkt door de groeiende vraag naar/behoefte aan wegwerpartikelen, productiviteitsinvesteringen, mobiele computers, medische apparaten en lichtgewicht/slanke voertuigen. De marktverwachting is, dat de winst per aandeel, in de komende vijf jaar met 4% per jaar kan groeien.

De wereldwijde aanwezigheid van het bedrijf beidt veel potentiële opties om verdere groei te stimuleren. Dit kan door nieuwe aantrekkelijke markten te ontdekken waarin het marktaandeel kan groeien. Deze groei kan gerealiseerd worden door gebruik te maken van schaalvoordelen, bedrijfsnetwerk en superieure technologie.

Het is echter belangrijk om in gedachten te houden dat Nordson niet geheel immuun is voor macro-economische en geopolitieke verstoringen. Tijdens de uitbraak van Covid-19 daalde de winst met bijna een derde. Dat gezegd hebbende, herstelde de winst per aandeel zich het volgende jaar en zette nieuwe recordhoogtes neer. Nordson heeft sindsdien zijn meedogenloze groei voortgezet.
Vanaf 2000 is het dividend gegroeid van $0,14 naar $0,65 per aandeel nu. De koers van het aandeel is gegroeid van $14 naar $248 nu.

Conclusie Dividend aristocrats

Bovenstaande aandelen toont maar weer eens aan dat beleggen iets is voor de lange termijn. Door goede aandelen te selecteren, die jaar na jaar het dividend weten te verhogen, is het mogelijk om naast een klein beetje dividend ook een behoorlijke koerswinst te maken. Belangrijk hierbij is niet te kijken naar het huidige dividend rendement, maar te kijken wat het dividend rendement op de oorspronkelijke inleg is. Doordat het dividend elk jaar wordt verhoogd, wordt ook het rendement op de inleg steeds hoger.

Loading