15 dividend groeiers

Albert-Einstein-compounding-interest

Dividend is volgens Albert Einstein het 8e wereld wonder. Hieronder 15 dividend groeiers met een stevig en groeiend dividend.

Wat zijn dividend groeiers?

Het dividenduniversum is grofweg op te delen in twee typen aandelen. Aan de ene kant zijn er aandelen die een hoog dividendrendement bieden, maar waar de groei van het dividend vrij beperkt is. Aan de andere kant zijn er aandelen die een laag dividendrendement bieden, maar die een sterke groei van het dividend laten optekenen. De eerste groep noemen we dividendbetalers, de tweede groep dividend-groeiers.

De lijst van 15 dividend groeiers

De lijst van 15 aandelen bestaat uit een selectie groep bedrijven die al jarenlang elk jaar het dividend hebben laten groeien. Door de recente afstraffing van de gehele aandelenmarkt is het dividend rendement aangekomen op een aantrekkelijk niveau. Is dit dan het instapmoment waarop gewacht is? alle aandelen hebben een dividend rendement van 4% of meer.

  • Alle koersdoelen zijn overgenomen van Yahoo Finance.
  • De vermelding van de huidige koers is overgenomen op 4 januari 2023.

Essex Property Trust

Essex Property Trust (Ticker: ESS) is een reit die voornamelijk in appartementen investeert. Dividend rendement van 4.15%, dat al 28 jaar, elk jaar verhoogd.

Huidige koers $211, koersdoel $243.

Federal Realty Investment Trust

Federal Realty Investment Trust (Ticker: FRT) is een vastgoed investeringsmaatschappij die belegd in vastgoed voor entertainment. Dividend rendement van 4.28%, dat al 55 jaar, elk jaar verhoogd.

Huidige koers $120 Koersdoel $114

Stanley Black & Decker, Inc

Stanley Black & Decker (Ticker:SWK) Inc is bekend van gereedschap maar ook van beveiligingsproducten. Dividend rendement van 4.26%, dat al 54 jaar, elk jaar wordt verhoogd.

Huidige koers $76 koersdoel $83.

T. Rowe Price Group, Inc

T. Rowe Price Group, Inc (Ticker:TROW) is een Amerikaanse vermogens beheerder. Klik hier voor meer info. Dividend rendement van 4.40%, dat al 36 jaar, elk jaar wordt verhoogd.

Huidige koers $109 koersdoel $100

Franklin Resources, Inc.

Franklin Resources, Inc. (Ticker: BEN) is een management holding. Dividend rendement 4.55%, dat al 43 jaar, elk jaar wordt verhoogd.

Huidige koers $27 Koersdoel $23

International Business Machines Corporation

International Business Machines Corporation (Ticker: IBM) is bekend als technologie bedrijf. Door recursieve diensten aan te bieden wordt het verdienmodel steeds beter. Dividend rendement 4,68%, dat al 27 jaar, elk jaar wordt verhoogd.

Huidige koers $ 141 Koersdoel $141

National Retail Properties, Inc.

National Retail Properties, Inc. (Ticker: NNN) is een vastgoed fonds dat belegd in hoogwaardig vastgoed met langlopende contracten. Dividend rendement 4,81%, dat al 33 jaar, elk jaar wordt verhoogd.

Huidige koers $46 Koersdoel $47

Walgreens Boots Alliance, Inc.

Walgreens Boots Alliance, Inc.(Ticker: WBA) is een houder van een apotheek keten. Dividend rendement 5,14%, dat al 47 jaar, elk jaar wordt verhoogd.

Huidige koers $ 37 Koersdoel $43

3M Company

3M Company (Ticker:MMM) is een conglomeraat dat actief is in consumptie en gezondheidsindustrie. Dividend rendement van 4,97%, dat al 64 jaar, elk jaar wordt verhoogd.

Huidige koers $122 Koersdoel $129

Leggett & Platt, Incorporated

Leggett & Platt, Incorporated (Ticker: LEG) is een productie bedrijf gespecialiseerd in producten voor in huis. Dividend rendement 5,46%, dat al 51 jaar, elk jaar wordt verhoogd.

Huidige koers $ 32 Koersdoel $33

Universal Health Realty Income Trust

Universal Health Realty Income Trust (Ticker:UHT) is vastgoed bedrijf dat investeert in zorginstellingen in de US. Dividend rendement 5,99%, dat al 38 jaar elk jaar wordt verhoogd.

Huidige koers $ 47 Koersdoel onbekend.

Enbridge Inc.

Enbridge Inc. (Ticker: ENB) is een aardgas distributie maatschappij. Dividend rendement 6,68%, dat al 28 jaar, elk jaar wordt verhoogd.

Huidige koers $39 koersdoel $44

Telephone and Data Systems, Inc.

Telephone and Data Systems, Inc. (Ticker: TDS) is een telecom bedrijf voor draadloze communicatie. Dividend rendement 6,86%, dat al 47 jaar, elk jaar wordt verhoogd.

Huidige koers $11 Koersdoel $19

V.F. Corporation

V.F. Corporation (Ticker: VFC) is producent en leverancier van kleding merken. Dividend rendement 7,39%, dat al 49 jaar, elk jaar wordt verhoogd.

Huidige koers $27 Koersdoel $30

Altria Group, Inc.

Altria Group, Inc. (Ticker: MO) is een producent van sigaretten en E-sigaretten. Dividend rendement 8,23%, dat al 53 jaar, elk jaar wordt verhoogd.

Huidige koers $45 Koersdoel $49

Conclusie dividend groeiers

Doordat de koersen de laatste maanden behoorlijk onder druk hebben gestaan is het dividend rendement van waarde aandelen behoorlijk opgelopen. Met nieuwe dividendgroei en hogere koersen kan wellicht een mooi rendement gemaakt worden. Deze bedrijven hebben in ieder geval het uitkeren van dividend als hoogste prioriteit staan. Het dividend rendement van 4 tot bijna 8% is dit nog altijd hoger dan het huidige spaarbank boekje.

Loading