4 dividend groeiers. Elk jaar meer dividend.

Dividend

Inleiding

Het grote verschil tussen groei aandelen en waarde aandelen is dat groei aandelen het moeten hebben van een steeds hogere aandelen koers. Een waarde aandeel moet het hebben van het steeds meer uitkeren van dividend. In dit artikel worden 4 dividend groeiers besproken die bijna elk jaar het dividend hebben verhoogd.

Tip 1: Air Products and Chemicals, Inc

Air Products and Chemicals, Inc (Ticker: APD) levert gassen in meer dan 30 landen en is inmiddels van de top zo’n 30% gedaald. Wanneer 5 jaar geleden $ 10.000 ge├»nvesteerd zou zijn dan was dit nu zo’n $17.000 waard. Op 3 februari is het dividend voor het 40e achtereen volgende jaar verhoogd. Ditmaal met 8%. Op de huidige koers is het dividend rendement bijna 3%.

APD groei zonder dividend herinvestering

Tip 2: Genuine Parts Company

Genuine Parts Company (Ticker: GPC) levert auto onderdelen. Ook dit aandeel is met de huidige turbulente aandelenbeurs 20% gezakt. Een investering van $10000 5 jaar geleden zou nu $14000 waard zijn. Het dividend is met 9% verhoogd. Het huidige dividend rendement is bijna 3%.

GPC groei zonder dividend herinvestering

Tip 3: Home Depot

Home Depot (Ticker: HD) verkoopt allerlei bouwmaterialen om je huis aangenamer te maken. Home Depot heeft wederom het dividend met 10% verhoogd (net als in 2021). Het huidige dividend rendement bedraagt nu 2.4%. Een investering van $10000, 5 jaar geleden, zou nu $24000 waard zijn.

Tip 4: T. Rowe Price Group, Inc

T. Rowe Price Group, Inc (Ticker: TROW) is fondsmanager van diverse investeringsfondsen. In februari is het dividend met nog eens 11% verhoogd. Dit is de 36e jaarlijkse dividend verhoging. Het huidige dividend rendement bedraagt 3,5%. Een investering van $10.000 5 jaar geleden is nu zo’n $20.000 waard.

Conclusie dividend groeiers

Zoals uit bovenstaande voorbeelden blijkt, kunnen ook waarde aandelen een mooie groei laten zien. een verdubbeling van je vermogen in 5 jaar is hierbij best mogelijk. Deze aandelen hebben in 2022 het dividend weer mooi laten groeien waardoor de koers ook weer een hoger niveau kan aantikken.

zie ook: 20 jaar lang dividend , Een dividend portfolio van 22 aandelen

Loading