20 jaar lang dividend

Inleiding

Als er over een periode van 20 jaar gekeken wordt naar fondsen die continue dividend uitkeren dan komen de volgende 5 fondsen boven drijven:

  • Simon Property Group Inc
  • Altria Group
  • Realty Income
  • Valero Energy
  • ONEOK, Inc.

Elk van deze fondsen is in 20 jaar tijd, meer dan 10 keer zoveel waard geworden. Daarnaast wordt er nog steeds dividend ontvangen.

Simon Property Group Inc

Simon Property Group Inc (Ticker SPG) is een bedrijf dat in winkelvastgoed belegd. Het 10 jaars rendement inclusief dividend herbelegging is in onderstaande grafiek te zien:

Dividend rendement Simon property Group SPG

Altria Group

Altria group (Ticker: MO) is een afsplitsing van Philip Morris. Ze produceren sigaretten. Het management heeft gezien dat de afzetmarkt van sigaretten aan het afnemen is. De focus is aan het verleggen naar de E-sigaret en middelen die de sigaret verslaving tegen gaat. Onderstaande grafiek geeft het herbelegging rendement van 10 jaar.

Dividend rendement Altria Group MO

Realty Income

Realty Income (Ticker: O) noemt zichzelf de maandelijkse dividend fabriek. Al 20 jaar levert dit aandeel elke maand dividend op. Het rendement is zo’n 4% per jaar. Ook met Realty income beleg je in vastgoed. Dit vastgoed is echter wel heel zeer gevarieerd over diverse vastgoed segmenten. Hieronder is het rendement te zien over 20 jaar.

Dividend rendement Realty Income O

Valero Energy

Valero Energy (Ticker:VLO) is producent en transporteur van brandstoffen. De raffinaderijen produceren o.a. Ethanol en Bio Diesel. Het rendement over de afgelopen 20 jaar mag er wezen.

Dividend rendement Valero Energy VLO

One OK

One OK (Ticker: OKE) heeft als focus de opslag en transport van gas. Het bezit hiervoor een aantal belangrijke pijpleidingen in de US. Wanneer $10.000 belegd was in 2001 dan was dit het rendement geweest:

Dividend Rendement One OK OKE

Conclusie Compounding Dividend

Zoals reeds in een van de eerste artikelen te lezen valt is het compounden van dividend een manier enorm veel rendement te maken. Onderstaand rendement was gerealiseerd door 1 enkele belegging van $10.000 in een van bovenstaande fondsen:

  • Simon property $122.000 13.36% per jaar
  • Altria Group $127.000 13.56% per jaar
  • Realty Income $132.000 13.78% per jaar
  • Valero Energy $140.000 14.11% per jaar
  • ONEOK, Inc. $202.000 16.24% per jaar

Of deze aandelen de komende 20 jaar hetzelfde rendement halen is onzeker. Echter door het ontvangen dividend te herbeleggen wordt het totale rendement steeds groter.Loading