Geld verdienen terwijl je het uitgeeft, woolsocks

Woolsocks

Wat is er mooier dan een deel van je uitgegeven geld weer terug krijgen? In de volksmond wordt dat ook wel cashback genoemd. Met woolsocks kan het. Wil je weten hoe het werkt? Lees dan verder.

Wat is cashback?

Cashback betekent letterlijk “geld terug” in het Engels. De term is bedacht in de V.S. en duidt een speciale vorm van korting aan.
Concreet betekent het dat bedrijven je een geldbedrag teruggeven wanneer je een bepaalde aankoop doet. Vaak is dit eenmalig als je dit direct krijgt van de leverancier. Denk aan €50,- retour bij aankoop van een wasmachine, of €200,- geld terug als je overstapt naar een nieuwe energieleverancier. Bij cashback sites krijg je korting op al je aankopen!

Waarom krijg je cashback?

De cashbacksite krijgt voor jouw aankoop een commissie van de webshop. Die delen ze met jou zodat er een win-win situatie ontstaat. Want jullie verdienen er dan beide wat aan. Zo willen ze jou motiveren om daarom je aankopen te blijven doen via de cashback site. Jullie profiteren dus allebei.

Voor de webwinkel is het ook een mooie manier om meer klanten te krijgen. Daarom worden ook geregeld exclusieve acties uitgezet onder de leden. Dat het bedrijf wat geld kost, in de vorm van de eerder genoemde commissie, dat maakt niet uit: dat waren ze anders ook wel kwijt geweest aan een andere vorm van promotie.

Wat is het voordeel van cashback?

Juist doordat het niet hetzelfde is als normale korting is het grote voordeel dat je ook cashback krijgt over producten die al in de aanbieding zijn. Daardoor kun je dus dubbel korting krijgen. Bovendien kan je dus bij meerdere webwinkels tegelijk cashback sparen op één account van een programma.

Daarnaast zijn acties en kortingen tijdelijk, terwijl cashback altijd geldt en je dus steevast geld kan besparen op alle aankopen die je doet. Echt alles kun je namelijk wel online kopen tegenwoordig. Belangrijk om te onthouden als je jezelf afvraagt wat is cashback?

Hoe werkt woolsocks?

woolsocks is een nieuwe speler in de cashback wereld. Door slimme integraties kun je direct cashback krijgen bij het aanschaffen van boodschappen in de supermarkt. Hiervoor dien je een koppeling te maken tussen de app en je rekening nummer. Veel mensen zijn hier wellicht huiverig voor, maar als je toch al een speciale rekening voor je boodschappen hebt, kan er eigenlijk niet heel veel mis gaan.

Voordeel koppelen van je bankrekening

Koppel je je bank rekening aan de woolsocks app dan gaat woolsocks voor jouw je koopgedrag analyseren. Op basis van je koopgeschiedenis komen aanbevelingen om voor cashback in aanmerking te komen. Mocht je van deze koppeling geen gebruik willen maken, dan kan woolsocks nog steeds een app zijn om voordat je je mandje klaar zet vanuit de woolsocks app een cashback sessie te starten. Inmiddels zijn er zo’n 200 Nederlandse bedrijven waarmee cashback voordeel kan worden behaald.

Koop je echter een groot deel van je boodschappen bij bijvoorbeeld de Lidl of heb je een abonnement bij Vodafoon dan is een koppeling misschien wel handig. Elke rekening die betaald wordt via de gekoppelde bankrekening zorgt automatisch voor een cashback. (Dat is besparen terwijl je geld uitgeeft).

Meer informatie

Loading