Wat wordt het koersdoel van Bitcoin ?

Bitcoin

Inleiding

Op het internet zwerven heel veel verhalen over het koersdoel van de bitcoin. Hieronder een YouTube filmpje dat wat een leuke theorie weergeeft waarom de koers van de Bitcoin veel hoger moet gaan.

Analyse Koersdoel Bitcoin

Als we naar dit filmpje kijken kunnen we concluderen dat:

  • De koers van bitcoin afhankelijk is van het aantal gebruikers
  • De koers beïnvloed wordt door het aantal bedrijven dat een deel van het geld belegd in Bitcoin.

Het koersdoel van de bitcoin kan als volgt worden bepaald:

Als bedrijven en pensioen fondsen 1% van hun vermogen hedgen in de Bitcoin, betekend dat dat de koers van Bitcoin tussen de $90.000 en $450.000 per Bitcoin gaat liggen.

Bitcoin waarde vermeerdering door asset allocatie van bedrijven

Wanneer er wordt gekeken naar het aantal gebruikers van de Bitcoin dan groeit deze met zo’n 300.000 tot 500.000 extra gebruikers per jaar. Hiermee kan een bodem op de Bitcoin van zo’n $30.000 per Bitcoin worden gelegd.

Wanneer alle nieuwe gebruikers allemaal een kleine positie in de Bitcoin nemen kunnen we met de groei van het aantal gebruikers wederom naar de waarde van de Bitcoin kijken:

Bitcoin waarde ontwikkeling door groei van het aantal gebruikers.

Op dit moment zijn er zo’n 700.000 unieke Bitcoin gebruikers. Als de groei doorzet kunnen we binnen nu en 4 jaar op een verdubbeling zitten en zal de koers daardoor omhoog gezet worden.

Conclusie koersdoel Bitcoin

De conclusie die getrokken kan worden is dat de koers van de Bitcoin omhoog kan als meer bedrijven gaan hedgen en als meer gebruikers de Bitcoin gaan aanschaffen. Of het koersdoel van tussen $90.000 en $180.000 binnen nu of 4 jaar gehaald zal worden, zal de toekomst uitwijzen. Het is in ieder geval interessant om te zien hoe de waarde van een virtueel ‘muntje’ kan worden bepaald.


Huidige koers van bitcoin:


Loading