Microvast (MVST) EV aandeel tegen een aantrekkelijke prijs

Microvast ging op 26 juli jl. naar de beurs via een omgekeerde fusie met SPAC Tuscan Holdings Corp (THCB). Microvast is nu te vinden op de Nasdaq onder ticker ‘MVST’. Met de gang naar de beurs werd er bijna $822 miljoen opgehaald wat de totale waarde van het bedrijf op ongeveer $3 miljard zet.

Microvast produceert lithium-ion batterijen voor commerciële en speciale voertuigen. De batterijen zijn ontworpen voor snel opladen en een lange levensduur. Het bedrijf werd in 2006 opgericht in Houston.

Het bedrijf is ook van plan om de markten voor energieopslag, personenauto’s en consumentenelektronica te betreden. Bovendien is Microvast meer ingeburgerd dan bijvoorbeeld QuantumScape (QS), een andere fabrikant van EV-batterijen, dus het zou minder uitvoeringsrisico moeten lopen. QuantumScape verwacht pas in 2024 inkomsten te gaan genereren.

Klanten en toekomstige kansen van Microvast

Microvast heeft sterke relaties met marktleiders zoals Gaussin, FPT Industrial, Oshkosh Corporation en een toonaangevend Duits luxe sportwagenbedrijf (Porsche). De R&D-relaties (o.a. BMW) zijn ook indrukwekkend en het werkte samen met andere onderzoeksinstellingen.

In 2021 kon Microvast nog twee belangrijke contracten binnenhalen. Het eerste contract betreft de levering van gestandaardiseerde batterijproducten aan de Franse busfabrikant Safra. Het tweede contract betreft de levering van batterijen voor een nieuw bedrijfswagenplatform van de Franse fabrikant van speciale voertuigen Gaussin.

Ook Microvast wil met het skateboardplatform de truckmarkt betreden. Naast het leveren van batterijen, is het bedrijf van plan om ook andere aantrekkelijke segmenten te betreden, zoals de markten voor energieopslag, personenauto’s en consumentenelektronica.

Skateboard platform van Gaussin

Microvast-aandeel vooruitzicht

De vooruitzichten van Microvast zien er veelbelovend uit. Hoewel EV’s slechts 1,5 procent van de bedrijfswagenindustrie uitmaken, is Microvast van mening dat wagenparkbeheerders van plan zijn om de komende jaren agressief door te gaan met elektrificatie.

De verwachting is dat elektrische auto’s tegen 2025, 9 procent zal uitmaken van het totale bedrijfswagenpark.

Microvast beschouwt zijn totale adresseerbare markt binnen EV’s als $30 miljard, gedreven door de stijgende EV vraag. Aangezien 30 tot 40 procent van de EV-waarde in de batterij ligt, wordt van batterijfabrikanten verwacht dat ze een cruciale rol spelen in de EV industrie.

In tegenstelling tot veel andere EV-gerelateerde namen die onlangs de markt zijn opgegaan, heeft MVST bestaande verkopen en genereerde het $100 miljoen aan inkomsten in 2020.

Het verwacht in 2021 een gecorrigeerde EBITDA-positief te worden en verwacht een aangepaste EBITDA van $ 465 miljoen in 2025.

Als onderdeel van de fusie met THCB, kreeg Microvast een bruto-opbrengst van ongeveer $282 miljoen in contanten die door THCB in trust wordt gehouden en $540 miljoen in PIPE (particuliere investering in openbare aandelen) tegen $10 per aandeel. De PIPE-investeerders zijn BlackRock, Koch Strategic Platforms en InterPrivate. Microvast zal het geld gebruiken om zijn productieactiviteiten uit te breiden en zijn wereldwijde productiecapaciteitsdoelstelling van 9 gigawatt-uur in 2022 te bereiken.

De koers op moment van schrijven is $9,11.

Loading