Het probleem bij de aanschaf van de elektrische auto

Het probleem bij de aanschaf van de elektrische auto

Inleiding

Wanneer het gaat om de aanschaf van een elektrische auto dan komen er nogal wat mitsen en maren bovenwater. In dit artikel een alternatief aandeel waar een aantal mitsen en maren wellicht mee kunnen worden opgelost.

De problemen van de elektrische auto

Bij de aanschaf van een elektrische auto loopt men direct tegen een aantal problemen aan:

  • De prijs is relatief hoog (€ 40.000++)
  • Het bereik van zeker de goedkopere modellen is relatief gezien laag
  • Laadpalen vaak beperkt beschikbaar

kijkend naar bovenstaande problemen is er wellicht in de nabije toekomst een auto producent die zich focust op het oplossen van deze problemen: Sono Motors .

Het ontstaan van Sono Motors

Sinds 2012 werken de oprichters van Sono Motors aan de ontwikkeling van de Sono Sion. Eerst middels crowdfunding later door een beursgang. In 2012 waren de oprichters nog studenten. Nu bijna 10 jaar later komt de productie gang van de Sion in zicht.

De Sono Sion

Anno 2022 zitten er in het bestuur van de onderneming o.a. Torsten Kiedel afkomstig van BMW en Markus Volmer afkomstig van daimler. Daarnaast zijn de originele oprichters nog steeds in het bedrijf werkzaam.

Wat maakt de sion zo uniek?

De Sion is niet zomaar een elektrische auto, het is een elektrische auto gebaseerd op zonnepanelen. Er is slechts 1 auto die productierijp is die ook zonnepanelen heeft en dat is de Nederlandse Lightyear one. Het grote verschil is dat de Lightyear one ongeveer € 150.000 kost en de Sion slechts € 30.000.
Deze instap prijs van ronde € 30.000 maakt deze auto zeer aantrekkelijk. Zeker met de volgende specificaties:

  • Rijbereik 305KM
  • Gezinsauto met voldoende zit ruimte en bagage ruimte
  • Zonnepanelen voor laden zonder laadpaal
  • Batterij als opslag mechanisme voor thuis batterij
  • Zonnepanelen zorgen tijdens het rijden voor extra energie hierdoor extra rijbereik naar 400KM
  • Standaard mogelijkheid om de auto te verhuren/delen

Wat is Sono Motors voor bedrijf?

Naast de ontwikkeling van de Sion, levert Sono Motors ook de retro fit bus kit.

Retrofit Bus Kit

Deze kit maakt gebruik van de patenten die Sono geregistreerd heeft om lichtgewicht zonnepanelen op een auto te kunnen plaatsen. Door een bus te voorzien van deze Kit is het mogelijk om 1800 liter brandstof per jaar te besparen voor de koeling van de bus. Daarnaast is het mogelijk om transport busjes te voorzien van zonnepanelen waardoor het rijbereik met zo’n 100 km per dag kan worden verlengt.
beide oplossingen leveren reeds omzet op.

Het aandeel

Onder ticker SEV is het aandeel van Sono motors te koop op de aandelen beurs van New York. In november 2021 kwam het aandeel naar de beurs voor $ 20,- Na een wilde rit bereikte het aandeel een hoogte punt van $ 47. Hierna is het aandeel in de vergetelheid gekomen en noteert het nu rond de $3,-.
Sinds november 2021 en nu is er echter wel wat veranderd in het bedrijf. Inmiddels zijn er 19000+ voor inschrijvingen voor een bestelling van de Sion ongeveer €393 miljoen aan omzet. Daarnaast beschik het bedrijf over een 16 patenten en worden hier in 2022 nog eens 10 aan toegevoegd.

Conslusie?

Als de Sion binnenkort in productie komt, wordt wellicht duidelijk of dit de elektrische auto is waar het grote publiek op zit te wachten. Helaas moeten we dan nog wel even geduld hebben tot 2023. De koers van het aandeel is inmiddels ver weggezakt. Mocht de auto aanslaan dan zal dat zeker effect gaan hebben op de koers.

Loading