Ellington Financial,maandelijks dividend 10% per jaar

Ellington Financial,maandelijks dividend 10% per jaar

Inleiding

Dividend is de pudding op de cake. Niks leuker dan elke maand een klein beetje extra geld op de rekening te ontvangen. In dit document wordt het aandeel Ellington Financial besproken welke elke maand dividend uitkeert. Het jaar dividend is ongeveer 10%.

Het aandeel

Het aandeel Ellington Financial (Ticker: EFC) richt zich op het verstrekken van hypotheken voor zowel consumenten als bedrijfsgebouwen. Op dit moment is er voor $13 miljard aan leningen verstrekt.

De boekwaarde

Een van de waardering om naar een aandeel te kijken is de boekwaarde. Wanneer alle bezittingen van het bedrijf worden opgeteld en alle schulden worden afgetrokken, kan een waarde van het bedrijf bepaald worden. Deel je dit door het aantal aandelen dan heb je een boekwaarde per aandeel. Als je deze vergelijkt met de huidige koers dan komt daar een factor uit. Is deze factor groter dan 1 dan betaal je meer dan de boekwaarde is deze eronder dan koop je met het aandeel dus een stukje ruimte. Immers alle bezittingen opgeteld is meer waard dan de prijs van het aandeel. Op dit moment wordt er 0,96 keer de boekwaarde van de onderneming betaald.

De winst

Sinds de oprichting in 2008 is de bruto winst gestegen van $8 miljoen naar $ 190 miljoen in 2021. Dit komt overeen met zo’n $2.63 per aandeel. Met een dividend van $1.80 per aandeel is de payout ratio 68%. Wat nog net binnen de bandbreedte van 70% valt.

De payout ratio

Nadat het dividend in 2020 (door de pandemie) verlaagd werd, is het dividend in juli 2021 verhoogd naar $0,15 per maand. Wat overeenkomt met $1.80 per jaar. Met de huidige koers van $18,- is dat precies 10%.
De huidige koerswinst verhouding is nog geen 7 wat laag te noemen is in deze markt.

Inzet van techniek

Ellington probeert middels de inzet van techniek steeds beter in te schatten of een potentiële klant credietwaardig is. Daarnaast voert men monitoring uit bestaande klanten. Hiermee kunnen probleem gevallen steeds sneller worden opgespoord en kunnen preventieve maatregelen genomen worden.

monitoring software Ellington financial

Conclusie Ellington Financial

Lijkt het je leuk om elke maand dividend te ontvangen? Dan is Ellington Financial wellicht een leuke aanvulling op de portefeuille. Met een dividend rendement van 10% en een koerswinst van 7 is er weinig neerwaarts risico en kan de koers wellicht wat opveren. Let op Ellington is niet te koop bij Degiro. Saxo bank heeft dit aandeel wel in het assortiment.

Loading