Corsair groeibriljant?

Corsair, aandelen analyse en koersdoel

Corsair (ticker: CRSR) is wellicht een onbekende naam, echter het is de grote concurrent van Logitech. Deze groeier groeit niet alleen in omzet, maar maakt ook flinke winst.

Wat doet Corsair?

Corsair verkoopt en distribueert randapparatuur, componenten en systemen voor gaming en streaming in Amerika, Europa, het Midden-Oosten en Azië-Pacific. Voorbeelden hiervan zijn:

  • Camera’s
  • Muizen
  • Behuizingen
  • Headset’s
  • Game stoelen

Historie

Corsair is op 1 september 2020 als IPO naar de beurs gegaan. De uitgifte koers was $ 15,- De hoogste koers was $51,- en de laagste rond de $14.- De markt is gelijk aan die van Logitech echter voor Logitech wordt op dit moment 3 keer de omzet betaald terwijl Corsair op 1,5 keer de omzet zit. De omzet in 2020 was zo’n $1,7 Biljoen. De totale markt waar op wordt gefocust is $36 Biljoen. Er is dus nog wel groei mogelijk.

De omzet

In Q2 2021 is omzet gegroeid van $241 Miljoen in 2019 naar $473 Miljoen in Q2 2021. Dit is een gemiddelde groei van 40% per jaar. De bruto winst groeide in die periode van $46 miljoen naar $130 miljoen. Wat bijna een verdrievoudiging is. De netto winst in Q2 2021 is 22,8% gegroeid ten opzichte van Q1 2020 naar $27,7 miljoen. De verwachte jaarwinst lijkt dus uit te komen op zo’n $100 miljoen.

De vooruitzichten

Er staan in Q3 weer een behoorlijk aantal nieuwe producten op stapel. Waarbij de focus naast gaming ook op content creators ligt.(Vloggers etc). Wanneer deze producten aanslaan en hiermee meer omzet gegenereerd wordt, dan gaat de winst hiermee ook omhoog. Daarnaast is de verwachting dat steeds meer mensen in hun vrije tijd gaan gamen waardoor er ook meer vraag naar de spullen van Corsair komt.

De Analisten

Het gemiddelde koersdoel van de analisten zit op $41,- Wat een opwaarts potentieel zou beteken van zo’n 40%.
De koersramingen variëren tussen de $24 en $55.

Conclusie

De omzet van het aandeel groeit hard. Als deze groei vast te houden is, dan zit er zeker potentie in dit aandeel.

De koers op moment van schrijven is: $27,54

Loading