Izea kwartaal cijfers en koersdoel

Izea heeft op 14 mei kwartaal cijfers gepresenteerd. Deze waren niet slecht maar voldeden niet aan de ramingen van de analisten. Hieronder de achtergrond van Izea en een mogelijk koersdoel in 2023.

Achtergrond Izea

IZEA Worldwide, Inc. creëert en exploiteert samen met haar dochterondernemingen online marktplaatsen die marketeers en makers van inhoud met elkaar verbinden. De technologische oplossingen maken het beheer van de contentworkflow, zoeken en targeten van videomakers, biedingen, analyses en betalingsverwerking mogelijk. Het bedrijf schakelt de maker in voor marketingcampagnes voor influencers en om inhoud te creëren voor gebruik en distributie door de marketeers. Het verkoopt voornamelijk influencer-marketing- en contentcampagnes via een verkoopteam, evenals de platforms IZEAx Exchange, BrandGraph, Shake en TapInfluence. Het bedrijf was voorheen bekend als IZEA, Inc. en veranderde haar naam in IZEA Worldwide, Inc. in augustus 2018. IZEA Worldwide, Inc. werd opgericht in 2006 en heeft zijn hoofdkantoor in Winter Park, Florida.

De huidige koers

De koersval is enorm. Izea is in 2 dagen zo’n 40% van zijn waarde verloren. Vanaf de all-time high van $7 is het verlies zo’n 80%. Is dit een goed moment om in te stappen?

Koersgrafiek

Hieronder de koersgrafiek year to date van Izea.

IZEA-aandeel: waarom de grote daling?

De IZEA aandelen dalen momenteel om vier belangrijke redenen:

1. het bedrijf miste inkomsten en omzet. In de huidige volatiele beurs omgeving worden groeiaandelen gestraft, zelfs nadat ze inkomsten- en winstverwachtingen hebben gebroken. Dus een dubbele misser van IZEA is helemaal niet goed.

2. De SaaS-business vordert in een slakkengang. Een van de grote elementen van de IZEA-bull-thesis was de opkomst van zijn nieuwe influencer-marktplaats, Shake. Maar terwijl het management zei dat de inkomsten van Shake in het eerste kwartaal opeenvolgend groeiden, blijven die inkomsten bijna onbeduidend klein en blijft de bredere SaaS-business achteruitgaan. Geen geweldig nieuws, want de SaaS-business vertegenwoordigt de schaalbare toekomst van IZEA.

3. De omzetgroei blijft achter bij de verwachtingen. De boekingengroei was 47% in Q4, 128% in Q1, en zal in Q2 weer ten noorden van 100% komen. Maar tegen de achtergrond van die drievoudige groei van het aantal boekingen, stegen de inkomsten in het eerste kwartaal met slechts 13%. Het management spreekt dit aan tot het feit dat boekingen worden gerealiseerd over een periode van drie tot negen maanden, en daarom blijft de omzetgroei achter bij de groei van de boekingen. Toch gaat de driejarige gids voor een omzetgroei van> 30% op jaarbasis, wat, hoewel een “tenminste” aantal, nog steeds vrij laag lijkt voor een bedrijf met een drievoudige groei van boekingen.

4. door de aangekondigde emissie zullen de huidige aandeelhouders verwateren. Het management is er terecht op gericht om de komende jaren zo snel mogelijk te groeien om te profiteren van de enorme kansen die het bedrijf biedt. Grote groei vereist grote fondsen, en daarom diende IZEA een Emissie van $ 100 miljoen aan, wat mogelijk zou kunnen leiden tot de uitgifte van ~ 40 miljoen nieuwe aandelen. Het huidige aantal aandelen is ongeveer 60 miljoen, dus het risico bestaat dat het aantal aandelen de komende drie jaar bijna verdubbelt. Kortom, deze vier grote problemen wegen in grote mate op de IZEA-aandelen.

Mogelijkheden

Investeerders worden door de cijfers op een dwaalspoor gebracht.Maar door de cijfers beter te analyseren en te beseffen dat de groei pas in Q2 zichtbaar wordt in de omzet zullen ze beseffen dat de daling van de IZEA-aandelen een kans is. De SaaS-business duurt langer dan verwacht om opnieuw op te bouwen. Maar het management doet vandaag alles goed – van het inhuren van meer ingenieurs tot het uitbreiden van het verkoopteam tot het lanceren van platformupdates tot marketing van Shake – om de groei van dit bedrijf te versnellen.

Balans

Bovendien staat er voor $ 65 miljoen aan contanten op de balans om de SaaS-activiteiten te versnellen.Verwacht wordt volledig dat het softwarepakket van IZEA in de loop van de tijd zal verbeteren, grip zal krijgen en vrij snel zal groeien. Ondertussen laat onze historische analyse zien dat de groei van boekingen een leidende indicator is voor omzetgroei.

Verkoop

De verkoop begon pas echt op stoom te komen in de laatste drie maanden van 2020, en versnelden met meer dan 100% in Q1. Hierdoor valt de omzetgroei in het eerste kwartaal tegen. De grote groeipercentages zullen zich manifesteren in Q2, Q3 en Q4. Het management wilde niet toegeven aan een bijstelling van zijn 3-jarige omzetgroei van 30% per jaar. Maar dit is een situatie van onderbelofte, overprestatie. Het management maakte tijdens de oproep heel duidelijk dat ze die doelstellingen eind vorig jaar hadden vastgesteld, toen de boekingen met minder dan 50% toenamen. Maar vijf maanden later zijn de boekingen gestaag gestegen in een tempo van 100%.

Omzet

Het lijkt vrij duidelijk dat de omzetgroei dit jaar ruim boven de 30% zal uitkomen, en dat als het huidige zakelijke momentum aanhoudt, deze ook in 2022 en 2023 ruim boven de 30% zal uitkomen. Gezien dit feit denken we eigenlijk dat het management zijn driejarige inkomstengids zal verpletteren en de inkomsten met ongeveer 50% per jaar zal laten groeien tot 2023. Al met al denken we dat de tegenwind waarmee IZEA-aandelen worden neergehaald, van korte duur is. De wind in de rug is ondertussen aanhoudend en doordringend. Dat is een geweldige ‘koop de dip’-combinatie.

Izea koersdoel

Volgens Luke Lango is het koersdoel van Izea $14 op de lange termijn. (2023). Dit zou betekenen dat de koers (nu zo’n $2) keer 7 gaat. Dit kan dus wel een een speculatief koopje zijn waar deze dip een mooi instap moment is.

Huidige koers

Koers op moment van schrijven $2.25

Loading