Hyloris de Belgische biotech

Op 17 juni 2020 is Hyloris naar de Euronext Brussel gelanceerd. De koers is inmiddels zo’n 20% gestegen. De belangrijkste producten zijn.

  • Sotalol IV
  • Maxigesic IV

Achtergrond Hyloris

Hyloris Pharmaceuticals voegt waarde toe aan gezondheidszorgsystemen door het potentieel van bekende geneesmiddelen te vergroten. We creëren nieuwe formules, nieuwe doseringen en nieuwe toedieningswijzen die waarde toevoegen aan gevestigde producten. We onderzoeken en ontwikkelen vakkundig producten die duidelijke voordelen opleveren voor zowel patiënten als zorgverleners.

Sotalol IV

Sotalol IV is een nieuwe IV-formulering van Sotaloltabletten die de duur van ziekenhuisopname drastisch kan verkorten (drie tot één dag) en mogelijk de totale zorgkosten aanzienlijk kan verlagen, terwijl het tegelijkertijd de verdraagbaarheid verbetert. Bovendien zorgt de IV-formulering voor een snellere start van de activiteit, wat cruciaal is in acute ziekenhuisomgevingen. Het gebruik van Sotalol IV is opgenomen in de ‘American Heart Association Guidelines for Cardiopulmonary Resuscitation and Emergency Cardiovascular Care’ vanaf maart 2020: goedkeuring door de Amerikaanse Food and Drug Administration (FDA) van ‘Sotalol IV loading regimen label expansion’ voor gebruik bij alle nieuw gediagnosticeerde volwassenen patiënten (en niet alleen bij patiënten die niet in aanmerking komen voor orale behandeling), waardoor het potentieel van het product aanzienlijk wordt uitgebreid tot meer dan alleen acute zorg en pediatrisch gebruik

Maxigesic IV

Maxigesic IV, anovel, gepatenteerd, tweevoudig werkingsmechanisme, niet-opioïde pijnbehandeling – ontwikkeld in samenwerking met AFT Pharmaceuticals (“AFT”).
Maxigesic IV is een nieuwe combinatie van Paracetamol 1000 mg + Ibuprofen 300 mg oplossing voor infusie voor postoperatief gebruik in ziekenhuizen voor patiënten voor wie het gebruik van orale analgetica beperkt is tot Gedurende 2020 is een nationale handelsvergunningen in 17 Europese landen verkregen. Juli 2020: succesvolle afronding van een tweede fase 3-onderzoek bij 232 proefpersonen ter ondersteuning van de registratie bij de FDA. Momenteel wordt gewerkt aan de indiening van een wetenschappelijk artikel in een peer-reviewed tijdschrift.

Pipelijn

In de pipelijn zitten op dit moment de volgende producten

  • HY-004
  • Tranexamic Acid RTU
  • Atomoxetineoral solution,
  • Dofetilide IV

Financiën

Wanneer we naar de financiën kijken zien we mooie resultaten:

Financieel overzicht Hyloris

Hyloris is nog niet cash flow positief, maar bezit voldoende geld op de bank om het nog 10 jaar uit te zitten. De omzet is inmiddels met bijna 100% gegroeid tov 2019.

Vooruitzichten

Doordat het Maxigesic IV inmiddels goedgekeurd is 90 landen. Zou de omzet wel eens exponentieel kunnen groeien. Daarnaast zitten er voldoende middelen in de pipeline die ook voor extra inkomsten kunnen zorgen. Na de beursgang is er voldoende cash in cash om het nog een tijdje uit te zitten.

Loading