Europees dividend met ASR

ASR

Voor dividend aandelen moet je vaak in America zijn. In Nederland kun je, met de huidige afstraffing van aandelen in de financiële sector, ook een mooi dividend rendement scoren. ASR is zo’n afgestraft aandeel.

Waarom deze afstraffing?

De markt is, met het omvallen van een aantal banken in America, onzeker geworden. Veel beleggers kiezen eieren voor hun geld en dumpen aandelen in de financiële sector. De markt dumpt massaal zowel bank- als verzekeringsaandelen. Bij banken is dat omdat er wellicht meer banken op omvallen staan. Bij verzekeraars is er een minder duidelijke reden aan te geven.

De koers van ASR

Het koersverloop van ASR van de afgelopen 30 dagen laat één grote glijvlucht te zien:

Koersverloop ASR 20 februari 2023 tot 20 februari 2023

De koers is met 16,33% gedaald. en staat inmiddels op de laagste koers van de afgelopen 12 maanden. Het dividend rendement is opgelopen naar 7,5%. Dat is heel wat meer dan er op een spaarbankboekje te krijgen is. Daarnaast is de koerswinst verhouding terug gevallen naar 7,22. De koers is inmiddels teruggevallen tot onder de boekwaarde van de onderneming (0,98). Daarnaast maakt de onderneming ongeveer 800 miljoen euro winst.

De recente aankoop van Aegon

Op 17 januari heeft ASR voor 4,9 miljard de verzekeringstak van Aegon gekocht. Hiermee is ASR de tweede verzekeraar in Nederland geworden. Nationale Nederlanden is de grootste.
ASR legt vooral de focus op Pensioen en Lijfrentes verzekeringen. Door uitstekend beleggingsbeleid zijn hiermee mooie rendementen te boeken voor de verzekerden. De deal is voor een deel in Cash en een deel wordt in aandelen voldaan. Met 2,2 miljard euro cash op de bank kan het cash deel bijna volledig worden voldaan.

Conclusie

  • Met de recente afstraffing op de financiële markten, worden ook financieel goede bedrijven geraakt.
  • ASR geeft op dit moment een aantrekkelijk dividend rendement van 7,5%.
  • Door te belegging in Europees dividend wordt er geen valuta risico gelopen.
  • De aankoop van de verzekeringstak van Aegon geeft nieuwe mogelijkheden

Loading