Aandelen die kunnen profiteren van het einde van de lockdown

Einde lockdown aandelen omhoog
Einde lockdown

Welke aandelen kunnen op de korte termijn gaan profiteren van het einde van de lockdown?

Nu steeds meer mensen gevaccineerd zijn en de economie weer langzaam op stoom begint te komen kan er gekeken worden naar de achterblijvers op de beurs. In dit artikel worden 3 aandelen besproken waarvan de koers is achtergebleven of waarvan de koers een koerssprong kan gaan maken.

Coca Cola

Coca-Cola (NYSE: KO) is er redelijk goed in geslaagd om de pandemie te doorbreken. De omzet over het hele jaar 2020 van $ 33,05 miljard was slechts ongeveer 9% lager dan op jaarbasis (YOY). En de winst per aandeel van $ 2,11 voor het volledige jaar was vrijwel identiek aan de $ 2,15 die het bedrijf in 2019 boekte. Bullish-beleggers zouden kunnen opmerken dat KO-aandelen de afgelopen 12 maanden met 25% zijn gestegen. Maar het aandeel is in wezen vlak in 2021 en 12% lager dan het pre-pandemische hoogtepunt. Het lijkt waarschijnlijk dat Coca-Cola die kloof kan overbruggen nu live-entertainment en sportevenementen heropenen. Het bedrijf is ook bezig om slanker te worden in termen van zijn merkenportfolio. Het management verwacht het aantal merken terug te brengen van 400 naar 200. Hierdoor kan het bedrijf meer nadruk leggen op zijn kernmerken, wat zou moeten resulteren in betere inkomsten en vrije kasstroom (FCF). Naast het anticiperen op hogere inkomsten en inkomsten, maakt Coca-Cola deel uit van de exclusieve Dividend King-club die 59 opeenvolgende jaren van dividendgroei heeft gerealiseerd. In de afgelopen drie jaar is het driemaandelijkse dividend met meer dan 10% gestegen en betaalt het nu $ 1,68 per aandeel voor het volledige jaar.

DocuSign

DocuSign (NASDAQ: DOCU) is een leider in de sector van elektronische handtekeningen. Het bedrijf hielp consumenten en bedrijven al om efficiënter op afstand zaken te doen.

Naast de mogelijkheid om zaken als het sluiten van hypotheken op afstand af te handelen, breidt DocuSign ook zijn cyberbeveiligingsdiensten uit. Hiermee helpt het bedrijf niet alleen om zijn diensten aan een breder scala aan bedrijven op de markt te brengen, maar het zal ook helpen om zijn diensten vaster te maken voor huidige klanten. Het aandeel DOCU is de afgelopen 12 maanden met 146% gestegen. Het aandeel is in 2021 echter met 7% gedaald als onderdeel van de herijking van de technologiesector. Dit helpt de voorraad ruimte te geven om te groeien. Analisten geven het bedrijf een koersdoel van $ 270,39. Dat is een winst van 30% ten opzichte van het huidige niveau.

The Chef’s Warehouse

De restaurantindustrie was een van de zwaarst getroffen sectoren tijdens de pandemie. Veel van de traditionele restaurantvoorraden zijn echter al teruggekeerd naar het niveau van vóór de pandemie. Als voorbeeld kijken we naar The Chef’s Warehouse (NASDAQ: CHEF). Het bedrijf levert restaurants de apparatuur en ingrediënten die ze nodig hebben om te gedijen. Maar het zijn niet alleen restaurants. Het bedrijf levert zijn producten aan menugestuurde bedrijven zoals countryclubs, hotels en cateraars. Dit waren bedrijven die grotendeels inactief waren omdat de bijeenkomsten beperkt waren. Toegegeven, het aandeel is in de afgelopen 12 maanden met 238% gestegen. Maar die groei is de afgelopen maand vertraagd. Die recente dip is misschien precies wat de voorraad nodig had. Het begon er erg overgewaardeerd uit te zien. De recente uitverkoop geeft beleggers een aantrekkelijkere prijs. En het aandeel staat nog steeds ongeveer 30% onder het hoogste punt ooit.

Loading